Sport

2010.08.18. 19:19

A sportnál jóval több

Balatonfüred - Idén is vitorláztak a gyerekek a djuice SOS Gyermekfalu Nagyhajós Vitorlásversenyen. A Cohiba nevű hajó győzött, de itt most tényleg inkább a részvétel volt a fontos.

Bartuc Gabriella

A versenyen mintegy 180, SOS Gyermekfaluban felnövő gyermek és fiatal élhette át a vitorlázás örömét a vitorlástársadalom példa nélküli összefogásának hála.

A főszervező, a 40-es cirkáló osztályban tizenötszörös magyar bajnok, Bakóczy Kálmán (Tecon SE) évek óta segíti az SOS gyerekeket, a versenyt most rendezték meg másodszor. A versenypálya a Balatonfüred előtti vízterület volt a tihanyi apátság alatt. A gyerekek a versenyen a Balaton legszebb hajóin, a Tramontanán, a Siroccón, a Nemere II-n, a Tabun olyan neves vitorlázók irányításával vehettek részt, mint Litkey Farkas, Sokonyai Géza, Rutai István, Czégai Péter, Nagy László, Bakóczy Róbert és Cittel Lajos.

A djuice SOS Gyermekfalu Nagyhajós Vitorlásverseny főszervezője Bakóczy Kálmán célja, hogy egy egész életre választható életformát mutasson példának a vitorlássport elkötelezett résztvevői nevében, miközben a gyerekeket - a vitorlázás szeretete mellett - önmaguk megismerésére, korlátaik legyőzésére is megtanítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!