Sport

2010.08.10. 18:36

Úszó Eb - Gyurta negyedik - Barta kilencedik - Cseh, Verrasztó döntős

Budapest - Barta Nóra a kilencedik helyen végzett a női műugrók 1 méteres számának kedd délutáni fináléjában a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon.

MTI

A délelőtti selejtezőből nyolcadik eredménnyel fináléba jutott hazai versenyző a harmadik sorozat után még a negyedik pozícióban állt, minimális különbséggel elmaradva a harmadiktól, ám a negyedik ugrását elrontotta, s az ötödikben sem tudott igazán javítani, így 254,25 pontja csak a kilencedik pozícióhoz volt elég.

A számot az olasz Tania Cagnotto nyerte meg, a második helyen a svéd Anna Lindberg, a harmadikon pedig az orosz Anasztaszja Pozdnyakova végzett.

Eredmények, műugrás:
    nők, 1 m, Európa-bajnok:
    Tania Cagnotto (Olaszország) 299,70 pont
2. Anna Lindberg (Svédország) 293,70
3. Anasztaszja Pozdnyakova (Oroszország) 282,65
...9. Barta Nóra 254,25
...16. Kormos Villő - a selejtezőből nem jutott tovább

*

Verrasztó Evelyn döntős 100 m gyorson

Verrasztó Evelyn az ötödik legjobb idővel bejutott a női 100 méteres gyorsúszás szerdai döntőjébe a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon.

Verrasztó a szám kedd délutáni első elődöntős futamában 54.29 mp-es remek idővel másodikként csapott a célba, a második nyolcasból azonban hárman is gyorsabbnak bizonyultak nála. Itt úszott a másik magyar érdekelt, az elsősorban 200 méterre készülő Mutina Ágnes is, aki 55.47-tel hetedikként, összesítésben pedig a 13. helyen végzett.

*

Gyurta negyedik 100 méter mellen

Gyurta Dániel a negyedik helyen végzett kedden 100 m mellúszásban a margitszigeti Európa-bajnokságon.

A 200 méteres táv tavalyi világbajnoka a fordulónál nyolcadik volt, majd megindította szokásos erőteljes hajráját, fokról fokra zárkózott fel, de az első három közé már nem tudott bejönni: 1:00.64 perces idővel - amely 8 századdal rosszabb volt, mint amit az elődöntőben úszott - éppen csak lemaradt a dobogóról. A hétfői idejével is negyedik lett volna.

"Egyáltalán nem vagyok csalódott, ez volt életem első világversenyes döntője 50-es medencében 100-on, s az Eb előtt simán aláírtam volna a negyedik helyet. Most már nem lehet rám fogni, hogy egyszámos versenyző vagyok. Úgy érzem, jó bemelegítés volt ez nekem a 200-ra, s reményeim szerint 100 méteren is beérhetek a londoni olimpiára" - értékelte teljesítményét Gyurta.

Győzött a norvég Alexander Dale Oen (59.20 mp), második lett a francia Hugues Duboscq (1:00.15 p), harmadikként pedig az olasz Fabio Scozzoli (1:00.41) végzett.

*

Cseh és Verrasztó döntős 200 m férfi vegyesen

A szám olimpiai és világbajnoki ezüstérmese, az Eb-címvédő Cseh László elsőként, Verrasztó Dávid pedig a hatodik legjobb idővel bejutott a 200 m vegyes szerdai döntőjébe a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon.

Cseh a keddi második elődöntős futamban javított délelőtti 1:58.76 perces eredményén, meggyőző produkcióval 1:58.33-mal zárt. A mögötte második litván Vytautas Janusaitist kizárták.

Verrasztó az első elődöntőben tempózott, mégpedig meglehetősen jól: 2:00.43-mal negyedikként ért a falhoz, összesítésben pedig simán befért a fináléba. Ő is faragott délelőtti eredményéből, a 2:00.77-es idejéből.

Cseh mögött összesítésben az osztrák Markus Rogan volt a második, ő azonban már 1:59-en kívül úszott (1:59.17).

 

sgr scp

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!