Sport

2010.09.08. 15:08

Kosárlabda-felkészülés: center nélkül a Veszprém

Veszprém, Pápa - A Veszprémi Egyetem SC és a Pápa-Damla KC NB I/B-s csapatai készülnek a hamarosan kezdődő bajnoki rajtra.

Novothny Ottó

Az már korábban is kiderült, hogy a Veszprémi Egyetem SC játékoskerete a hagyományoknak megfelelően alaposan átalakult. Faragó Péter, Pataki Zoltán és Fekete Csaba távozása meccsenként akár negyven pont mínuszt is jelenthet. Ráadásul két magas ember távozott.

- Készülünk, de óriási problémáink vannak - vallotta be Molnár István, a VESC mestere. - Nem elég, hogy egyébként is alacsonyabb lett az átlagmagasság, ráadásként Bovánovics Miklós két-három hétre, Szabó Balázs pedig hosszabb időre kiestek sérülések miatt.

- Ez azt jelenti, hogy nem maradt bevethető centerük.

- Olyannyira igaz ez a megállapítás, hogy a hétvégi Honvéd-tornát kénytelenek voltunk lemondani. Ebben az állapotban nincs értelme huszonnégy óra alatt három meccset játszani és közben kétszer Budapestre utazni. Sajnáljuk, hogy így történt, de jelenlegi helyezetünkben ezt tartottuk jó megoldásnak. 

- A pontvadászat a jövő hét végén kezdődik.

- Az Újbuda otthonában kezdünk, de egyelőre ennél többet én sem tudok. A klub vezetői mindent megtesznek, keresik a megfelelő embert, embereket, de az anyagi korlátaink megszabják a lehetőségeinket. Ugyanakkor az A csoportos bajnokság szabályváltozásai beszűkítik a kiscsapatok választásait, hiszen azzal, hogy csak három külföldi nevezhető, megnőtt a B-s együttesek kosárlabdázóinak az értéke. Készülünk, tisztességes munkát végzünk, de ennél jobb hírekkel még nem szolgálhatok.

A Pápa-Damla KC a hétvégén a hazai rendezésű Balogh József-emléktornán tartja bajnoki főpróbáját.

- A fizikai "ráhangolódással" lassan végzünk, a labda is előkerül már - kezdte Vajda József, a pápaiak szakvezetője. - A játékoskeretünk annyiban változott, hogy leigazoltuk Sárvárról Jarosevits Róbertet centernek, illetve Bogdán Eriket és Rédei Bálintot elvitte tőlünk a győriek újonccsapata.
 
- Folytatódhat a fiatalitás.

- Ez nálunk természetes folyamat. Ács Péterrel és a helyi ifjakkal készülünk. Természetesen még tárgyalunk játékosokkal, de ennél többet nem szeretnék mondani. 

- Az emlékprogram?

- Szeptember 12-én 10 órakor kezdünk a Falco utánpótlás ellen. Délben lesz a Nagykanizsa-Sopron meccs, majd 16-kor a harmadik, 18-tól az első helyért lépnek pályára a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!