Sport

2010.10.28. 04:22

Világrengető golyó

Várpalota - Természetesen büszkeséggel tölti el, hogy a natúr erős emberek nemzetközi szövetsége úgy döntött: Laszlo Classic néven indítja útjára a világbajnokságot.

Novothny Ottó

Egyáltalán nem véletlenül  lesz Várpalota az első világbajnokság helyszíne. A névadó, főszervező ugyanis Fekete László.

- Ősiben születtem, de az ismert okok miatt az ottani tornaterem jelenleg nem alkalmas a Laszlo Classic megrendezésére  mesélte a világ legerősebb embere cím többszörös tulajdonosa.  Ezért esett a választás a közeli Várpalotára, ahol egyébként éle- tem szintén jelentős részét töltöttem sportolással és tanulással.

 A natúr emberek világszövetségének huszonöt tagországa van.
 
- Így igaz, és kivétel nélkül egyetértettek a vébé megrendezésével. Végül tizenöt nemzet képviselői lesznek itt. Anglia, Skócia, Észak-Írország, Kanada, Amerika, Lengyelország, Románia, Szingapúr, Ausztrália, Moldova, Svédország, Franciaország és Szlovákia jelezte részvételét.

 Ne feledkezzünk meg a hazaikról sem.
 
- A magyar színeket a Fekete család képviseli: László, Richárd és Miklós fiaim és én. Ez egyéni vébé lesz, ahol alapfeltétel a doppingmentes tisztaság: büszkeséggel tölt el, hogy én lehetek ennek a zászlóvivője, és remélem, hitet adhatunk azoknak a szurkolóknak is, akik szeretnének bízni abban, hogy lehet tisztán is nagyszerű eredményeket elérni.

 Meglepne, ha nem várná valami őrületes meglepetés a nézőket.

- Nem titok: a golyóemelésben világrengető rekordra készülök. A golyókat egyébként a hagyományos egy méter húsz centi helyett egy hatvanra kell feltenni majd. Ennyit arról, hogy mire vagyunk képesek pusztán önerőből. A további számok: ötszáztíz kilós gumiköpeny fogatása, 180 kg-os szikladarab időre cipelése, irdatlan súlyú nyakba akasztott lengőteher hordása és végül a 180 és 300 kilós vasdarabok lépcsőre felhordása. Mindenkit megnyugtathatok: döbbenetes teljesítményeket láthat.


Elképzelhető, hogy magyar érem is lesz?

- Magamat az első háromba várom, és csodálatos lenne, ha a gyerkőcök az első tízben végeznének. Lackó, Miki és Ricsi lehet a famílián belüli sorrend, nagyon szorítok értük.

 Gondolom, a szervezés mellett nem volt makulátlan a felkészülése.

- Ez pontosan így történt. Rengeteg lóti-futival jár az egész, sok tv is közvetíti a történéseket. Nem szokásom, de most izgulok is: mindennek jól kell sikerülnie. A közönség nem fog unatkozni, látványos műsor lesz: Bikini-koncerttel és aerobik-, táncos show-val. Persze a fő látnivaló a verseny lesz, elképesztő teljesítményeket láthat szombaton 14 órától a nagyérdemű.Az osztrák születésű, többszörös világbajnok testépítő, amerikai filmszínész, Arnold Schwarzenegger is állítólag élénken érdeklődik a natúr emberek világversenyével kapcsolatban. Honfitársaitól várja a várpalotai események videobeszámolóját, illetve nekik megígérte, hogy hamarosan személyesen is megnézi majd a Laszlo Classicot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!