Sport

2010.11.13. 18:54

Szoros mérkőzés, vereségek a röplabdázóknál

Sümeg, Budapest - Egyaránt 3:2-es vereséggel kezdte a dupla fordulós hétvégét a röplabda NB I-ben a Sümeg férfi, valamint a Veszprémi Egyetem SC női csapata.

B. Virág Rita

Sümegi RE-Csepel 2:3 (-26, 22, 18, -28, -13)

Sümeg, 200 néző. V.: Steffik, Kiss. Sümegi RE: Markó, Porkoláb, Kaposi, Gőczi, Soós, Koós. Csere: Horváth (liberó), Bíró, Lakics, Erdei, Petre E., Kiss. Edző: Petre Antonio.

Óriási csata jellemezte a találkozót az első percektől fogva. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. A végjátékot nem mindennapi izgalmak után a Csepel bírta jobban. A második játék ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a Sümegé lett a szett vége, így kiegyenlített a házigazda. A harmadik játékban gyorsan ellépett a Csepel (1:8), s ugyan sikerült feljebb zárkóznia az SRE-nek, végig tartotta előnyét a korábbi sokszoros magyar bajnok, többek között azért is, mert a Sümeg ebben a szakaszban hét szervát rontott el (1:2). Szerencsére nem adta fel a hazai együttes és drámai küzdelemben egalizált (2:2). Az ötödik játékban minden erejére mindkét félnek szüksége volt, végül egy apró sümegi megingás után három ponttal ellépett a Csepel, és ezek után már nem is adta ki kezéből a győzelmet.

Rédei János (elnök): - Az évad legjobb teljesítményét nyújtottuk, úgy érzem, emelt fővel veszítettünk. Vasárnap szeretnénk javítani a Szolnok otthonában.

Palota-VESC 3:2 (-24, 22, -19, 20, 10)

Rákospalota, 100 néző. V.: Szabó, Tillmann. VESC: Tobak, Kovács, Szelle, Földesi, Környei, Telek. Csere: Bodnár. Edző: Oláh János.

A női NB I-ben jól kezdett a Veszprém és 15 pontig rendre nála volt az előny (12:15). Ekkor azonban fordítottak a hazaiak és 23:20-ra meglógtak. A VESC rákapcsolt és Környei, majd Szelle remek megmozdulásával megszerezte az első játékot. Ugyan 7:2-re még a Palota vezetett a második etapban, pillanatok alatt fordított a VESC (9:13). Azonban nem sokáig örülhettek az egyetemisták (13:13). Öldöklő, látványos harc zajlott minden pontért (19:19), majd a végjátékban a Palota került fölénybe (22:20) és egyenlített. A harmadik felvonásban is hullámzott a játék, 10:6 után 12:15 állt az eredményjelzőn, majd újra a vendégek vezettek 17:21-re és innen már nem is adták ki kezükből a szettet (1:2). Kiegyenlített csata zajlott a negyedik részben is, de 11:11 után fáradni látszott a VESC és a Palota újra egyenlíteni tudott. Az utolsó játékban végig a Palota irányított (8:5, 11:6) és végül megszerezte a végső győzelmet.

Oláh János: - Továbbra is úgy érzem, amíg ilyen feszülten és magunkba zárkózva játszunk, nem tudunk sikert elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!