Sport

2010.12.09. 15:31

A Botev iskola tornászai ismét kiválóan szerepeltek

Veszprém - A Botev általános iskola leány tornászcsapatai ismét kitűnően szerepeltek. Három korcsoportban mutatták be tudásukat a hölgyek. Budapesten rendezték meg a 11. Réthy Sándor torna emlékversenyt, melyre igazolt és nem igazolt sportolókból álló csapatok érkeztek.

Novothny Ottó

A veszprémi küldöttséget Papréti Emese testnevelő készítette fel, nem is akárhogy, hiszen remekeltek a lányok. Az első és második osztályosok talajon és ugrásban adtak számot. A kicsiknek ez volt az első versenyük, így a tíz csapatos mezőnyben megszerzett hatodik hely dicséretes. Egyéniben Brotschul Natália a nyolcadik helyen zárt.
 
A korábbi sikerek alapján kimagasló szereplés az elsős és negyedikesek csapatversengésén volt várható (a Botevesek többsége a tavalyi diákolimpiai hatodik helyezett közösségben is szerepelt). A talaj, gerenda és ugrás gyakorlatok után a húsz csapat közül a harmadik helyen végeztek a veszprémiek, ám a szervezők külön jutalmazták a videki és fővárosi iskolákat, ezért a veszprémiek végül a második helyet szerezték meg. Egyéniben Gugolya Mónika (127 induló) három hibátlan gyakorlattal a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Petres Fanni kilencedik, Magyar Zsófia tizedik helyen zárt. Persze a többiek (Csalagovits Réka, Pesti Bianka, Lennert Zsófia) is dicséretesen teljesítettek.  A legidősebbeknél, vagyis a felsősöknél sokat rontottak a lányok, melynek eredménye a 12. hely lett.
 
A Botev tornászlányai azonban nem pihenhetnek, hiszen hamarosan hazai pályán, vagyis Veszprémben kell bizonyítaniuk rátermettségüket a diákolimpia területi, és országos döntőjén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!