Sport

2011.03.24. 19:25

Kocsmába űzik a népet

Mielőtt leültem volna a géphez, már jó előre megfogadtam, hogy nem írok a magyar labdarúgó válogatott péntek esti Eb-selejtezőjéről.

Horváth Gábor

Egyrészt babonából, másfelől egy Hollandia előtti mérkőzés előtt azt gondolom, illik csendben maradni, s a készülődő optimista kitöréseket, várakozásokat, tippelgetéseket születésük pillanatában móresre tanítani. Már, ha nem akar az ember komplett hülyét csinálni magából.

Akkor hát mi legyen az e heti Harmadik Félidő témája? A magyar sporttelevíziózás "sietett a segítségemre", amely időről időre kiváló dühöngőteret kínál azoknak, akik még bíznak abban, hogy egy viszonylag egyszerű művelettel (szolgáltató és programcsomag kiválasztás, fizetés, távirányító kapcsolgatás) befolyásolhatják, hogy mely leendő sporteseményeket szeretnének megtekinteni. Derült égből villámcsapás volt az, amikor a legújabb, ámde annál nagyobb agresszivitással terjeszkedő cég bő másfél héttel ezelőtt bejelentette, hogy a kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzések ezentúl az ő saját csatornáján láthatóak. Írd és mond a közvetítési jog szezon közben (!) váltott tulajdonost, épp a leginkább várt egyenes kieséses szakasz előtt, ahol női részről a Győr, a férfiaknál pedig a Veszprém és a Szeged is érdekelt.

Több százezer szurkolóról/érdeklődőről beszélünk, amelynek jelentős része esik így el a közvetlen kapcsolattól, hiszen a háztartások csak kisebb százalékában érhető el az új csatorna, s ha van is lehetőség a beköttetésére, nem mindenki tud, vagy akar ilyen gyorsan lépni. Nem szeretnék tippeket adni, de nehogy az legyen a következő ilyen akció, hogy a mérkőzés szünetében vándorol az egyik adóról a másikra valamelyik izgalmas csata. A drukkerek jelentős része egyébként hajlandó többet fizetni azért, hogy lássa kedvenceit, azonban a sorozatos szívatást sokan nem tűrik és biztos vagyok benne, a legtöbben nem a szolgáltató-váltásba fektetnek plusz összeget, hanem néhány korsó sörbe azon legközelebbi kocsmában, ahol sorstársaikkal közösen izgulhatják végig a meccseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!