Sport

2011.05.22. 10:57

Jó idő, népes mezőny

Veszprém - A napsütéses, kellemes nyári időben a megszokottnál többen, 1550-en álltak rajthoz a hagyományos olimpiai futónapon.

B. Virág Rita

A VI. K&H olimpiai futófesztiválon három kilométeres távot kellett legyőznie a kék színű pólót viselő népes mezőnynek. A mindenki számára teljesíthető szakaszt a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) színeiben induló Kállay Dániel teljesítette a leggyorsabban 8:18 perc alatt. Mögötte másodikként ért célba Ádók Roland, harmadikként Tóth András (mindkettő VEDAC). A nőknél az ajkai Somogyi Anett 11:18 perccel nyert, második lett Kulics Beatrix (VEDAC), harmadik Müller Mariann (Szekszárd).

Az iskolák mozgósítási versenyében a veszprémi intézmények közül a Vetési gimnázium volt a legaktívabb (122 fő), a Báthory (102) és a Gyulaffy iskolák (61) előtt. Míg a vidékieknél az ajkai Fekete-Vörösmarty iskola volt a legeredményesebb (136), a várpalotai Bán Aladárt (125) és a szintén palotai Bárdost (81) maga mögé utasítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!