Sport

2011.05.12. 11:49

Jövőre is extraligát akarnak

Veszprém - Benyújtotta a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) visszaminősítő határozata ellen a Veszprémi Röplabda Club (VRC) a fellebbezését.

B. Virág Rita

 Szerdán késő este ért véget a VRC elnökségi ülése, ahol az egybegyűltek arról döntöttek, fellebbeznek az MRSZ azon határozata ellen, amiben az NB II-be száműzi a felnőtt csapatot, törli a 2010/11-es idényben elért felnőtt és korosztályos eredményeit, miután a klub nem vett részt a kaposvári Országos Serdülő Bajnokság döntőjén.

- A fellebbezés azt jelenti, látnak arra reális esélyt, hogy az MRSZ versenybizottsága esetleg megváltoztassa a döntését.

- Igen, ez valóban így van. Nagyon bízunk benne, hogy az idén hatodik helyezést elért VRC jövőre is az extraligában indulhat. Nem precedens értékű az ügyünk, korábban a kaposváriakkal és a békéscsabaiakkal is előfordult hasonló, akkor sem a legszigorúbb szankciót alkalmazták a szövetségben - hangsúlyozta Czintula Róbert, a VRC elnökségi tagja.

 

 

- Ha esetleg a versenybizottság megmásítja döntését, akkor a nyári szünet alkalmas lehet arra, hogy a klubvezetés újragondolja az utánpótlás nevelés kérdését.

- Nagyon jól látja a helyzetet. Úgy vélem, a kialakult szituációért minket is komoly felelősség terhel. Az utóbbi hetek történései rávilágítottak arra, hogy az utánpótlás nevelésbe sokkal több energiát kell fektetnünk, hiszen a végső célunk végeredményben az lenne, hogy a veszprémi fiatalokra, a helyi kötődésű tehetségekre építsük a jövő, sikeres csapatát. Épp ezért a következő szezontól az utánpótlás nevelést kiemelten kell kezelnünk, és meg kell találnunk a megfelelő embereket, akik ebben segítségünkre lehetnek.

- Mi a sorsa a felnőtt csapatnak? Nyári Sándor vezetőedző marad?

- A legfontosabb, ha az ügyünkben a jövő héten pozitív döntés születik, akkor olyan együttest építsünk, amely képes kiharcolni az extraligában a bennmaradást. Nyári Sándorral folynak a tárgyalások, de még nem állapodtunk meg abban, hogy az 1+1 éves szerződéséből a második esztendőt letölti-e nálunk, vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!