Sport

2011.05.03. 05:07

Megint a legelején - Még nem tökéletes az autó, mégis győzött

Miskolc, Zirc - Az országos ralibajnokság második futamán a címvédő az élre állt. Pedig a sportban örök törvény: valamit megszerezni általában könnyebb, mint megtartani, hiszen mindenki a legjobbat akarja legyőzni.

Novothny Ottó

A 18. Miskolc-ralit az Aschenbrenner György-Pikó Zsuzsa páros nyerte meg. Magabiztosan, ebben a sportágban jelentős előnnyel. Ezzel a sikerrel az összesítésben is átvették a vezetést, vagyis jelenleg ott állnak, ahol tavaly abbahagyták: az első helyen.

- Szinte hiba nélkül sikerült menni, ami persze a csapatunkat is dicséri - kezdte Aschenbrenner György. - Tökéletes volt az autó, miközben az első, egri futamon akadtak gondjaink, ezért is zártunk ott a második helyen.

- Eszerint nem a kategóriaváltás a siker kulcsa.

- Az első versenyen még a tavalyi csoportunkban startoltunk, de úgy döntöttünk, hogy sportszerűbb, ha "átjelentkezünk" és a Super 2000-esekkel vetélkedünk.

- Korábban szó volt arról, hogy át is ülnek ilyen gépbe.

- Amíg a szabályok engedik a jelenlegi körülményeket, addig ez így sokkal nagyobb kihívás számunkra. Maradunk tehát itt, de természetesen, amint a lehetőség megszűnik, mást helyezünk majd előtérbe.

- Térjünk rá a miskolci eseményekre, egy napon zavartak le mindent.

- Azt hittem, nehezebb lesz, hiszen az egri futamon a csúszások miatt kissé bepunnyadtam, azért is lassultam le. Most viszont nem volt mese: egy nap alatt közel 150 km gyorsasági várt ránk, amire egyébként külön készültem is. Bejött, mert fel tudtam pörögni, végig a topon autóztam.

- Az új szabályok szerint viszonylag sok szempontból lehet változtatni az autón.

- Nem annyira jelentős dolgok ezek, de a tulajdonos rajta van az ügyön. Eddig még csak jelentéktelen fejlesztések történtek, de reményeink szerint már a következő, vagyis szombathelyi futamon az új futóművel mehetünk, ami egyébként 28 ezer euróba kerül.

- Retteghetnek a riválisok, akik még így sem érik utol.

- Azt várom az idei szezontól, hogy jó verseny legyen. Nem mindenáron, de persze mi is győzni szeretnénk. Ugyanakkor tudnék más sikerének is örülni, ha az nem szerencsés körülmények között születne. Aki a legjobb, győzzön, és megünnepeljük.

- A mezőny létszáma látványosan lecsökkent.

- Ez azért van így, mert mi magyarok el vagyunk kényeztetve. A környező országokban szinte mindenhol harminc alatt van az autók száma. Sőt, a múlt héten voltam IRC-futamon, ott is harmincnál kevesebb Super 2000-es állt rajthoz. Ilyen szempontból tehát a hatvan körüli gép kimondottan nagy érdeklődést jelent. Ugyanakkor nálunk az élmezőnyben induló pilóták száma egyáltalán nem csökkent, sőt inkább még az eddigieknél is többen szeretnénk bajnoki címet nyerni.

- Új az elnökség, újak a szabályok, mindkettővel voltak már gondjai.

- Van véleményem, de megtartom magamnak. Mindenki azt hiszi, hogy nála van az igazság, valószínűleg én is. Ettől függetlenül reménykedem, hogy jól működő szövetségünk lesz. Azt pedig határozottan tudom már régóta, hogy mindig a leggyorsabbat akarják a többiek elverni, ezt tudomásul veszem, és igyekszem kivívni a jogot, hogy én lehessek az.

 

A bajnokság második futamán a veszprémiek közül az Osváth Péter-Farnadi Ágnes kettős az előkelő 9. helyen ért célba, kategóriájukban ötödikek lettek. A Krózser Menyhért-Lovay Miklós páros 14. helye mellé saját csoportja ezüstérmét is begyűjtötte. A Puskádi János-Gódor Barna duó pedig 16. lett az abszolút sorrendben, míg Krózserék mögött a harmadik helyet szerezték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!