Sport

2011.05.16. 11:11

Western: egy kis ugrásra a nagy álomtól

Veszprém – Élete eddigi legjobb eredményét lovagolta május eleji versenyén Heffler Helka. Ezzel a teljesítményével részben kvalifikálta magát a júliusi ifjúsági Európa- bajnokságra.

Napló

A western reining, magyarul western díjlovaglás szakágban induló veszprémi hölgy egyedüliként képviselte megyénket azon a Csömörön rendezett kvalifikációs versenyen, ahol 70,5 pontot, a mezőny legmagasabb teljesítményét érte el TB Docs Archie nevű hatéves lova nyergében. A Magyar Lovas Szövetség és négy másik (AQHA, NRHA, HPHA, ApHCH) lovasszövetség közös rendezésű versenyén összesen harminchat ló és lovas párosa vett részt, köztük osztrák és szlovák versenyzők is. A mostani megmérettetést még egy forduló követi Izsákon. Ha ezen is sikerül Helkának megfelelő pontszámot lovagolnia, részt vehet július végén a FEI-nek (Nemzetközi Lovas Szövetség) az ausztriai Wiener Neustadtban megrendezendő ifjúsági Európa-bajnokságán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!