Sport

2011.06.11. 10:31

A boteves tornászok újabb helyezései

Veszprém - Kőröshegyen rendeztek meghívásos tornaversenyt a közelmúltban. A Balaton kupán a veszprémi Botev iskola három közössége is bemutatta tudását.

Novothny Ottó

A legkisebbeknél, vagyis az I. korcsoportban hét iskola csapatai versengtek a jobb helyezések reményében. A pontozások végén kiderült, hogy a botevesek a lehető legkisebb különbséggel, vagyis mindössze 0.05 századdal maradtak le a dobogóról. Három debreceni iskola mögött a negyedik helyen zártak.
Egyéniben viszont Kuszi Eszter minden vetélytársánál ügyesebb gakorlatokat mutatott be, megnyerte a vetélkedést. A csapat tagjai voltak: Kuszi, Kocsis Kinga, Hadadi Lea, Lendvai Dóra, Soós Nagy Hanna, Takács Dorottya. Felkészítő: Papréti Emese testnevelő.

Szintén a tanárnő irányításával végzett a diákolimpiai országos tornadöntő második helyén a II. korcsoportos Botev csapat. Őket ugyancsak meghívták a Balaton kupára, sőt velük tartott egy harmadik iskolai együttes, melyben olyanok gyakorlatoztak, akik kevesebb lehetőséget kaptak korábban, illetve fiatalabbak ennél a korosztálynál.

 



A mezőny erősségére jellemző, hogy az országos diákolimpia (melynek fináléját egyébként éppen Veszprémben rendezték meg) első hat helyezettje közül öt ott volt Kőröshegyen.

Végül a debreceniek nyertek, míg a Botev a második helyen zárt. Egyéniben Gugolya Mónika debreceni vetélytársa mögött szerezte meg az ezüstérmet.
A boteves csapat: Lennert Zsófia, Pesti Bianka, Magyar Zsófia, Brotschul Natália, Petres Fanni, Gugolya.
A másik társulat a hetedik helyen zárt, a kilenc alakulatot felvonultató mezőnyben. A névsor: Lendvai, Szécsi Lilla, Soós Nagy, Takács, Csalagovits Réka, Kuszi.
Egyéniben Magyar 11., Petres 13., Brotschul 15. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!