Sport

2011.07.22. 18:44

Háziversenyen dőlt el a rajtolás

Veszprém - Háziversenyen kellett eldönteni, hogy az ország két legjobb törője közül melyik képviselje a magyar színeket az Európa bajnokságon.

Novothny Ottó

A tavalyi eredmények alapján a Veszprémi Taekwondo SE sportolói közül Mucsy Petra, illetve Bécsi Nikolett is kiharcolta a jogot, hogy a kontinens legjobb törői között számot adjon tudásáról, felkészültségéről. Csakhogy a szabályok szerint egy nemzetet csak egy felnőtt sportoló képviselhet és így lesz ez a szlovákiai Eb-n is.

A veszprémiek így abba a kellemes és egyben kellemetlen helyzetbe is kerültek, hogy két taekwondosuk közül háziversenyen kellett eldönteni, hogy melyikőjük indulhasson a nemzetközi vetélkedőn.

Somlai János, a megyeszékhely taekwondo klubjának vezetője elmondta, hogy meglehetősen szoros versenyt vívott egymással két tanítványa. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy a negyedik körben egyetlen pont döntött Bécsi Nikolett javára.

Ugyanakkor persze Mucsy Petrának sincs oka a keserűségre: a 70 kilogrammos súlycsoport küzdelmeiben rajthoz állhat, illetve speciáltechnikai törésben is szerezhet még Eb aranyérmet. Ráadásul a csapatok harcaiban mindketten együtt segítik a magyar válogatottat.

Az erőtörés egyébként különleges versenyszám, hiszen úgynevezett törő állványba helyezik a műanyag lapokat, melyek "eltöréséhez" elképesztő gyakorlat, pontosság és persze koncentráció képesség kell. Ha nem a célterület kellős közepére üt, vagy rúg a taekwondos, akkor a lap nem nyílik szét, ami akár komoly sérüléseket is okozhat a végrehajtónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!