Sport

2011.07.19. 18:57

Négy fényes érem - Remekül szerepeltek megyénk párbajtőröző fiataljai

Tapolca, Bük - Bükön rendezték meg az Olimpici versenysorozat zárásaként a legfiatalabb (törpici, gyermek, újonc, serdülő) korosztály magyar bajnokságát. Az Sz-L Bau Balaton ifjú párbajtőrözői kitűnően szerepeltek, négy bajnoki címet szereztek.

Szijártó János

Erről Szalay Gyöngyi tájékoztatta lapunkat. Egyéniben Gelencsér Bence gyermek, Siklósi Gergely újonc kategóriában lett aranyérmes, és megnyerte az összetett korosztályos pontversenyt.

Az újonc csapatversenyen a Müller Roland-Siklósi Gergely-Szabó Ádám-Cserpes Dominik összeállítású, a serdülőknél a Siklósi Gergely-Müller Roland-Cserpes Dominik-Tombor Szabolcs alkotta együttes állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ezüstérmes lett a törpiciknél Csere Bence és a fiúcsapat (Bognár Zoltán, Illés Albert, Csere Bence és Kauker Dominik). Gyermek korosztályban Farkas Csaba és a fiúk csapata (Farkas Csaba, Gerencsér Bence, Cziráki Bálint és Kalácska Botond) szerzett ezüstöt. Döntőbe került még ebben a korosztályban Szakos Martin (hatodik lett) és Kalácska Botond (hetedik helyen végzett) is.

Serdülő lány egyéni kategóriában döntőbe verekedte magát és ötödik helyen végzett a balatonfüredi Szabó Fruzsina.

A versenyzőket Borosné Eitner Kinga, Némethné Szkalla Ilona, Szalay Gyöngyi és Keszler Dávid készítették fel.

Szalay Gyöngyi lapunknak elmondta, hogy az egyéni eredmények mellett a serdülő fiúk bajnoki címére a legbüszkébb, mivel ebben a korosztályban nagyon erős csapatokkal kellett megküzdeniük.

- Az elődöntőben a Vasas együttesével vívtunk, ahol jelentős hátrányból sikerült visszajönnünk. Kihasználtunk egy megengedett taktikai lépést, az új szabályok adta passzív vívás lehetőségét, (egy perc találat nélkül eltelt idő után a következő vívópáros áll pástra - a szerk.), és Siklósi Gergelynek köszönhetően, az ő 15:7-re nyert asszójával megfordítottuk az eredményt. A döntőben Pécs csapata ellen küzdöttünk, itt szintén elhúzott az ellenfél, de az ötödik asszóban Gergő ismét remekelt, és a háromperces vívóidejében szinte 2-3 másodpercenként adta a tusokat és végül 20:6-ra nyert. Hálás vagyok azért, hogy részese tudtam lenni a csapatversenynek, hiszen önkormányzati képviselői munkámból adódóan bizottsági ülésen kellett volna lennem, de képviselőtársaimtól erre az alkalomra felmentést kaptam, és ott lehettem tanítványaim mellett - tette hozzá az egykori olimpikon.

 

Az Olimpici GP versenysorozat korosztályonkénti legjobb hat versenyzője jutalom edzőtáborban vehet részt Szolnokon. Ez alapján a Tisza-parti városba az Sz-L Bau Balaton Vívóklub  versenyzői közül öt fiatal tehetség (Siklósi Gergely, Cserpes Dominik, Gelencsér Bence, Cziráki Bálint és Farkas Csaba) kapott meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!