Sport

2011.07.06. 08:11

Négy ifjúsági válogatott

Veszprém - Esélyesként utazik az ifjúsági világbajnokságra Pásztor Bence kalapácsvető. Rajta kívül még három veszprémi atléta vehet részt a lille-i rendezvényen.

B. Virág Rita

Szerdán kezdődik a franciaországi Lilleben az ifjúsági atlétikai világbajnokság, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC) négyen képviselik. A négy fiatal közül kétségtelenül a férfi kalapácsvetésben világranglista első Pásztor Bence emelkedik ki, aki 83,92 méteres eredményével a korosztályos világcsúcs tartója is.

Zentai Tibor tanítványa már korábban leszögezte, egyértelmű célja a világbajnoki cím megszerzése. Erre minden esélye meg is van, hiszen a ranglistán mögötte közel öt méterrel vannak lemaradva kortársai. Bence csütörtök délután selejtez, a szám fináléját péntek délután rendezik meg.

 

 

Pásztor Bencén kívül három futó utazott el Franciaországba. Tóth Áron 2000 méter akadályon áll rajthoz és eredményei alapján a döntőbe is bejuthat, hiszen jelenleg Tóthné Stupián Anikó edző tanítványa ötödik az európai ranglistán. A fiatal közép-hosszútáv futó szerdán délután mutatkozik be, amennyiben továbbjut, akkor pénteken rendezik a döntőt.

Kéri Bianka 400 méteren mutathatja meg tudását, aki az erős mezőnyben jelenleg a 10-15. legjobb idővel rendelkezik. Tőle, akit ugyancsak Tóthné készített fel, a B döntő jó eredmény lehet és már ugyancsak szerdán pályára lép.

Kilián Dániel eleve "B" szinttel nevezett 1500 méteren. Számára a legfontosabb egyelőre ebben a számban a tapasztalat szerzés. Dániel pedig csütörtökön kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!