Sport

2011.08.09. 07:10

Soha nem látott izgalom

Veszprém - Hasonló még soha nem fordult elő az országos ralibajnokság hazai történetében: az eddigi öt futamot kivétel nélkül más pilóta nyerte meg, így az összetettben is egymás nyakán lihegnek a legjobbak.

Novothny Ottó

A hétvégén rendezték meg az aradi ralit, a bajnokság ötödik futamát. A résztvevőknek 125.2 kilométer gyorsasági szakaszt kellett megtennie, változatos terepen.
A hétszeres bajnok ifj. Tóth János rutinosan és remekül hajtott: magabiztosan győzött, ezzel az összetett pontversenyben is az élre ugrott.
A tavalyi abszolút első Aschenbrenner György korán kiesett, ráadásul a pályabejárás körüli problémák miatt egy perces büntetéssel kezdte a menetet.
 
- Már a kezdeteknél cirkuszoltak, több probléma is előjött - mondta a zirci pilóta.  Sajnos azt kaptuk, amire számítottunk: egyrészt hatalmas követ tettek elénk, ami az autóban olyan kárt csinált, hogy nem tudtuk folytatni a versenyt. Másrészt a szállás és étkezési oldalon is átvágtak bennünket, több százezer forinttal többet kellett fizetnünk a megbeszéltnél. Minden a Mecsek ralin dől el, az lesz egyébként a hazai rendezvények "legje" minden szempontból, hiszen másfélszeres a pontszorzó és nemzetközi lesz a mezőny is.

Visszatérve az aradi eseményekre, a 2. helyen Hadik András ért célba, míg harmadik Spitzmüller Csaba lett.
Az összetett pontversenyben ifj. Tóth átvette a vezetést (54), megelőzi Kazár Miklóst (53, Aradon ők is kiestek és a bűnös szintén egy útra tett kő volt), Aschenbrennert (50), és Herczig Norbertet (45).

Az aradi versenyen a Veszprém megyeiek közül a Krózser Menyhért-Lovay Miklós kettős az ötödik géposztály második helyén ért célba, míg az Osváth Péter-Farnadi Ágnes autó a harmadik kategória harmadik helyét szerezte meg.
Érdekesség, hogy mind az öt idei futamon már ünnepelhette a győzelmet (sorrendben: Bútor Róbert, Aschenbrenner, Kazár, Herczig, ifj. Tóth), így aztán most valóban minden a Mecsek ralin dől el szeptember 9. és 11. között.

Az esemény egyébként az IRC (Intercontinental Rally Challenge) versenyprogram része lesz, elképesztően erős nemzetközi mezőnnyel és hihetetlen izgalmakkal, hiszen ez lesz az utolsó hazai rendezvény, ahol az is kiderül: ki lesz 2011. abszolút magyar ralibajnoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!