Sport

2011.09.18. 18:21

Bringás őrület - Nemzetközi mezőny a Veszprém Nagydíjon

Veszprém - Látványos és felettébb izgalmas vetélkedést hozott a nemzetközi hegyikerékpáros viadal.

B. Virág Rita

A többszáz éves veszprémi vár ehhez hasonlót még nem látott: több száz mountainbike-os lepte el ősrégi macskaköves utcáit, akik a Szent Mihály bazilika mögötti meredek lépcsőn vágtattak le, majd a Séd-patakon átkelve a Gulya-dombig űzték egymást, hogy ott visszafordulva ismét meghódítsák a királynék városának legrégibb és leghangulatosabb részeit, utcáit.

A McDonald's BringaMánia Magyar Nagydíj, nemzetközi hegyikerékpáros viadalon rengeteg néző, érdeklődő előtt hét ország bringásai tették próbára magukat világranglista pontokért, olimpiai kvalifikációért vetélkedve. Az elit kategória versengésében két magyar érem is született - a férfiaknál Parti András második lett, a nőknél Benkó Barbara pedig harmadik. 

A pekingi olimpikon Parti András a második  helyével húsz világranglistapontot szerzett. Egyébként fantasztikus hajrában maradt alul a lengyel Brzozkával szemben, alig négy másodperccel tekert gyengébbet ellenfelénél. A nőknél Benkó Barbara 15 pontot gyűjtött a bronzéremmel. Szólnunk kell még arról is, hogy a Magyar Nagydíjon az utánpótlás és a szenior korosztály legjobbjai is kipróbálhatták magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!