Sport

2011.11.18. 16:11

Három olimpiai esély

Megyei körkép - Százhalombattán rendezték meg a rövid pályás országos úszóbajnokságot. Minden idők legnagyobb létszámú vetélkedője volt.

Novothny Ottó

A londoni olimpia kezdési időpontja "ihlette" valószínűleg a hazai úszókat arra, hogy szinte valamennyien számot adjanak felkészültségükről a rövid pályás országos bajnokságon. A Veszprém megyei színeket az ajkai és a veszprémi Balaton Úszó Klub sportolói képviselték.

A veszprémieknél Rákos Patrik 200, 400 és 1500 méteres gyorsúszásban a negyedik helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy Szokolai László tanítványa Cseh László, Verrasztó Dávid és Bernek Péter mögött hajszállal lemaradva ért negyediknek a célba. Ha később ötvenes medencében is hasonlóan jó időt úszik, akkor tagja lehet a londoni 4x200 méteres magyar gyors-úszóváltónak. Rákos mellett Valler Bence is bekerült az ötkarikás keretbe, melyet egyébként a különböző eredmények és úszóidők alapján rendre felfrissítenek a szakemberek. Valler 1500 gyorson ért el kitűnő eredményt.

Kis Gergő, aki biztos londoni utazó, betegség miatt nem úszott a bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!