Sport

2011.12.09. 07:50

Sportos pontok - Az ország legjobbja lett a révfülöpi iskola

Révfülöp - Egyszerre rontott és javított egy helyet a Révfülöpi Általános Iskola az előző tanévben elért diákolimpiai helyezésén.

zaol.hu

A külön érdekesség az, hogy egyetlen verseny, az országos döntő eredményéről van szó. A számtani bravúr nem az intézmény sportolóinak a "műve", hanem az eltérő pontszámítási rendszeré, a diákok idén ugyanolyan fantasztikusan szerepeltek, mint az előző tanévben.

- 2010-ben kevesebb versenyzővel vettünk részt a kis iskolák diákolimpiájának országos döntőjén, de összesítésben elnyertük az id. Kováts Tibor emlékére alapított vándorserleget. Emellett szomorúan tapasztaltuk, hogy a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) pontozásos rendszerében ugyanezen eredményeket figyelembe véve országos összetettben másodikok lettünk - kezdte a történet kibontását Németh László, az intézmény igazgatója, testnevelő tanára.

A révfülöpiek idén már nagyobb matematikai rutinnal felvértezve érkeztek meg a Békéscsabán rendezett, háromnapos fináléra. Az iskola - a viadal 11 esztendős történetében először - szerette volna újra elnyerni a vándorserleget. A tanulók és kísérőik naponta számolgatták a pontokat, a tavalyinál több egységet szereztek, mégsem sikerült a védés, másodikok lettek. Ezek után már meg sem lepődtek, hogy az MDSZ összesítése alapján viszont a legjobb lett az országban a suli. Egy verseny, egy első és egy második hely, csak épp fordítva, mint az előző tanévben.

Németh László elmondta, érezték, hogy összejöhet a kiugró eredmény, hiszen labdarúgásban, kézilabdában és atlétikában egyaránt kiemelkedő eredményekre képes a révfülöpi diákok mostani korosztálya. A Balaton-parti település intézménye amúgy is igencsak sportos suli: első osztálytól nyolcadikig mindennap van testnevelés, emellett külön foglalkozások keretében lehetőség van úszni, lovagolni és vitorlázni is. Sokan űzik a különböző sportágakat egyesületekben, ugyanakkor jelentős azok száma is, akik "csupán" egészségmegőrzés szempontjából mozognak jóval többet az átlagnál.

Ami az idei országos döntőn nyújtott teljesítmény részleteit illeti: a labdarúgók hozták a legjobb helyezést, míg a tavaly remeklő kézis lányok a vártnál gyengébben szerepeltek. Utóbbihoz hozzátartozik, hogy a csapat a csoportban elszenvedett egy szerencsétlennek mondható vereséget, az elődöntőbe jutásért pedig hetespárbajban maradt alul. Az atléták ezúttal is több számban remekeltek. A diákokat Németh László mellett Eitner József testnevelő készítette fel.

 

Egy ezüstérem mellett három bronz

A révfülöpiek eredményei a kis iskolák (200 tanulólétszám alatti) II-IV. korcsoportos országos fináléjában, atlétika, csapatverseny (60, 100 méteres síkfutás, kislabda, távolugrás): 3. Révfülöp (Bódis Barbara, Benkő Alexandra, Horváth Fanni, Horváth Petra, Hajba Mirjam, Papp Dóra). Egyéni, 600 m-es síkfutás: 3. Perger Máté. 800 m: 6. Hajba. Svédváltó: 3. Révfülöp (Vella Dániel, Csepei Ferenc, Szegi Vince, Szabó Dömötör). Leány kézilabda: 5. Révfülöp (Szepesvári Alexandra, Dobai Dominika, Papp Dóra, Veress Virág, Nagy Boglárka, Siffer Klaudia, Orbán Laura, Pálmai Diána, Hajba Mirjam, Horváth Fanni, Veress Luca). A legtechnikásabb játékos különdíja: Papp. Fiú labdarúgás: 2. Révfülöp (Borbély Richárd, Szőke Gellért, Szegi Vince, Szegi Mátyás, Torda Gergő, Perger Máté, Csepei Ferenc, Horváth Dániel, Szőke Gábor, Szabó Márk). A legjobb kapus különdíja: Borbély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!