Sport

2012.04.24. 13:58

Sikeres vitorlás továbbképzés

Balatonfüred - Két éve alakult és azóta is töretlen a sikere a Sail Coach Hungary Teamnek, amelynek nem titkolt célja, a vitorlás sport hazai tehetségeinek felkarolása. Az újdonsült korosztályos világbajnok, Vadnai Benjámin is a csapat tagja.

B. Virág Rita

A Sail Coach Hungary Team Eszes Tamás vezetésével és Arató Richárd edzővel két éve sajátította el a Sail Coach nevű nemzetközi csapat világszínvonalú edzésprogramját, tanítási tematikáját. A tudás megszerzése után a hazai program azzal a nem titkolt szándékkal indult be, hogy itthon is összefogja a tehetséges vitorlázókat és az egyesületek munkája mellett magasabb színvonalú, mindenre kiterjedő nemzetközi edzés-, valamint versenyprogramot biztosít számukra. A csapat munkáját az edzők mellett sportpszichológus, fitnesz tréner és táplálkozási tanácsadó is segíti.

A team jelenleg hat tehetséges magyar és három külföldi versenyzőt foglalkoztat, akik számos nemzetközi sikert értek el már ez alatt a rövid idő alatt is. Vadnai Benjámin, a Balatonfüredi Yacht Club sportolója, mindnyájuk közül kiemelkedik, hiszen tavalyi korosztályos Európa-bajnoki címe mellé az idén megszerezte a világbajnoki aranyérmet is Laser 4.7 osztályban. Szólnunk kell még Takács Leventéről (BYC), aki szintén a Laser 4.7 osztály egyik legjobbja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!