Sport

2012.05.10. 14:31

Rajtol a vitorlásszezon Balatonfüreden

Balatonfüred - Vadnai Benjámint, hazánk első utánpótlás vitorlázó világbajnokát köszöntötték csütörtökön a városházán.

B. Virág Rita

A közelmúltban Argentínában Laser 4.7 vitorlás osztályban világbajnoki címet szerzett Vadnai Benjámint többek között dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere fogadta a városházán. A Balatonfüredi Yacht Club (BYC) kiválósága a jövőben már Laser Radial osztályban fog versenyezni.

Az is kiderült, hogy a BYC a jövő évben több nemzetközi utánpótlás versenyt is megrendezhet, ahová összesen 1500 hajót és ugyanennyi sportolót vár majd.

A vitorlásszezon hivatalosan egyébként május 12-én rajtol, ekkor tartják meg a hagyományos vitorlabontó ünnepséget a füredi Vitorlás téren. A polgármesteri köszöntő után az évadot Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitja meg. Ezt követően avatják fel 11 órakor a Hankóczy Jenő-emléktáblát. A balatoni évadnyitó, az X-Trade Brokers Nagydíj ezután veszi kezdetét. A nagyhajók Füredről Alsóörsre, majd Tihanyba vitorláznak, innen érnek vissza Füredre. A kishajók a Füred előtti vízterületen versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!