Sport

2012.05.21. 16:29

Több veszprémi atléta is szintet teljesített

Veszprém - Az atléták Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságán (MEFOB) a Pannon Egyetem sportolói remekül szerepeltek: mérlegük három arany-, egy ezüst- és három bronzérem. A meghívásos versenyek is jó eredményeket hoztak.

B. Virág Rita

A MEFOB-on nemcsak a felsőoktatásban tanuló hallgatók vehettek részt, mert több számban meghívásos alapon is versengést tartottak.

Az egyetemi viadalon a Pannon Egyetem képviselői szépen teljesítettek. Petrovszki Tibor kívánkozik az élre, aki megnyerte a férfi kalapácsvetést (69,69 méter), valamint a súlylökést is (15,63), míg diszkoszvetésben harmadikként zárt (45,00). Dobos Máté kalapácsvetésben lett második (62,50). A nőknél ugyanezt a számot is veszprémi nyerte: Lévai Dóra új egyéni csúccsal szerzett bajnoki címet (62,50).

A futóknál női 200 méteren Kontó Ivett a dobogó harmadik fokára állhatott fel (26,20). Farsang Evelin 400 gáton lett harmadik, ideje 1:03.43.

A meghívásos viadalon is kimagaslóan  teljesítettek a kalapácsvetők. Az ifjúsági Pásztor Bence az egy évvel idősebbek között állt dobókörbe, és a hatkilós kalapáccsal is remek eredményt ért el. A 77,02 méter mindössze egyetlen centivel maradt el az országos rekordtól, ráadásul ezzel a dobással harmadik a junior-világranglistán. 

A kalapácsvető nők megméretését Fertig Fruzsina nyerte 63,19 méterrel, mögötte második lett Bácskai Zsófia 59,15 méterrel. A Continent Company sportolójától ez azért is kimagasló eredmény, mert serdülőként ért el junior világbajnoki A szintet. Ugyanitt junior B szintet dobott Molnár Boglárka (56,50).

Bácskai Zsófia súlylökésben viszont a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel 13,34 méterrel.

A férfi 800 méteren dicséretre méltóan teljesített Tulok Mátyás, ő  harmadik lett 1:53.86-tal.

A 110 méteres gátfutásban Gönczöl Máté nyerte a meghívásos vetélkedőt,  13,94 másodperces eredménye junior világbajnoki B szint.

Női 400 méteren Kéri Bianka 55:10-zel ugyancsak B szintes és ezüstérmes lett.

 

Kezd formába lendülni az olimpikon

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvető olimpikonja, Orbán Éva a hétvégén Németországban vendégeskedett. A Halléban megrendezett dobónapon Dan Lange és Zentai Tibor tanítványa 69,03 méteres dobással jelezte, hogy egyre jobb formába lendül. A 70 méterhez közeli eredmény mindenképpen biztató, hiszen most még igen a szezon elején járunk, és Éva formája a londoni játékokig akár még kettő-négy métert is javulhat, amivel a döntőre is esélye lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!