Sport

2012.07.10. 07:35

A két olimpikon győzött a Balaton-bajnokságon atlétikában

Veszprém - Ötvennegyedik alkalommal rendezték meg a Balaton-bajnokság nemzetközi atlétikai versenyt. Ez volt az utolsó olimpiai kvóta- szerzési lehetőség, noha senki nem élt ezzel.

Novothny Ottó

A rekkenő hőségben közel kétszázan adtak számot tudásukról a vetélkedésen. A magyarok mellett ománi, iraki, szlovák és cseh fiatalok is számot adtak tudásukról. A Veszprém megyei színeket a VEDAC és a Pápai SE sportolói képviselték. Előbbiek a hagyományoknak megfelelően remekül helytálltak. A házigazdák közül négyen léphettek fel a dobogó legtetejére, Orbán Éva, Minczér Albert, Páli Viktor, Árvai Krisztián egyaránt aranyérmet nyert.


Németh Attila, a hazai klub ügyvezetője elmondta: több egykori sporttársukról is megemlékeztek a rendezvényen.
A kalapácsvetők vetélkedése Szabó Ernő mesteredző nevét viselte, ahogy a 400 méteres gátfutás mezőnye a Stark Barbara-futamon állt rajthoz.
A távolugrók a Sipőcz József-emlékversenyen mérték össze tudásukat, míg a szervezők Bácskai Mártáról is megemlékeztek.
A hangulatos sörivós futóversengésen (sörmérföld) tizenöten próbálkoztak. Itt minden futókör teljesítése előtt egy üveg sört kellett meginniuk a sportembereknek. A remek hangulatú versenyen világítás mellett rótták a köröket a sportos résztvevők.

Érdekesség, hogy a VEDAC válogatott atlétái közül heten is hiányoztak a Balaton- bajnokságról. Hatan a hamarosan kezdődő barcelonai junior világbajnokság helyszínén vannak már. Pásztor Bence és Fertig Fruzsina esélyesek akár a dobogóra is. Töreky Balázs, Kéri Bianka, Gönczöl Máté és Tóth Áron közül a középső kettő a döntőbe jutásról álmodik, míg Tóth az egyfutamos tízezer méteren áll majd rajthoz. Töreky viszont a szombathelyi vető sérülése miatt utazhatott a spanyol városba. A hetedik az olimpikon Kovács Tamás, ő Spanyolországban edzőtáborozik.

A Balaton-bajnokság végeredménye, férfi. 100 m: 1. Pauer (Budaörs), ...4. Nagy (VEDAC). 200 m: 1. Nagy, 2. Bartha, 3. Wellner (mindhárman VEDAC). 400 m: 1. Kása (Szombathely). 800 m: 1. Kolossváry (TFSE), ...3. Takács, 4. Tulok (VEDAC-osok). 1500 m: 1. Bene (Pécs), ...3. Kiss (Pápa). 5000 m: 1. Minczér, 2. Szalai, ... 4. Kis (veszprémi- ek). Magasugrás: 1. Miller (Újpest). Távolugrás: 1. Virovecz (Szombathely). Hármas- ugrás: 1. Jaeger (Kazincbarcika). Súlylökés: 1. Páli (VEDAC). Kalapácsvetés (6 kg): 1. Árvai, ...4. Ikládi (veszprémiek). Szabó Ernő-emlékverseny: 1. Németh (Szombathely). Gerelyhajítás: 1. Török (Kecskemét). Nők, 100 m: 1. Kaptur (Gödöllő). 200 m: 1. Turcsik (Székesfehérvár). 400 m: 1. Láng (Honvéd), 2. Szabó (VEDAC). 800 m: 1. Aradi (Debrecen), ...4. Göncz (VEDAC). 400 gát: 1. Némethy (Zalaegerszeg), 2. Lorán (VEDAC). Magasugrás: 1. Szabó (Újpest). Távolugrás: 1. Szabó (Győr). Hármasugrás: 1. Hoffer (Tatabánya). Súlylökés: 1. Al Zubadi (ománi), 2. Bácskay (Veszprém, Continent). Kalapácsvetés: 1. Orbán, ...3. Lévai (mindketten VEDAC), 4. Bácskay. Gerelyhajítás: 1. Juhász (Ferencváros).

Felnőtt első osztályú eredményt ért el

A Balaton-bajnoksággal egy időben a németországi Bottrop városában rendezték meg a hagyományos nemzetközi atlétikai versenyt. Tóth Lívia, a VEDAC atlétája súlyos kéz- sérüléséből felépülve állt rajthoz. Koós Hutás László tanítványa 10.06.18-as idővel (több mint fél percet javított a magyar bajnokságon elért eredményén) a hetedik helyen zárt a 3000 méteres akadályfutás mezőnyében.
A versenyszám felnőtt csúcstartója, ezzel felnőtt első osztályú eredményt teljesített.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!