Sport

2012.08.24. 04:32

Éremért fociznak a hölgyek

Veszprém - Az átkeresztelt másodosztályú női labdarúgócsapat is megkezdi az éles mérkőzéseit a hétvégén. Mostantól Veszprém FC néven lépnek pályára a hölgyek.

Novothny Ottó

Tíz klub nevezett a második vonalba, a megyeszékhely együttese a Győri DAC otthonában lép pályára augusztus 26-án 13.00 órakor.

- Tizenhat-huszonkettő közötti pont megszerzését terveztük ősszel - kezdte a veszprémiek szakvezetője.  Ha ez sikerül, akkor tavasszal akár az éremért is harcba szállhatunk.
 
- Gondolom, ismerik az ellenfeleket.
 
- Évek óta ebben a ligában focizunk, nagyjából tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Ugyanakkor idén sok az újonc, a Győri ETO, a Kecskemét, vasárnapi riválisunk, a DAC. Az pedig egyértelmű, hogy a Pécs és a Pécsvárad csapatai tűnnek a legerősebbnek.

- Mennyire alakult át a játékoskeret?
 
- Egy távozónk van, Véninger Tünde, ő Budapesten folytatja tanulmányait. A  többiek maradtak, így két korosztályos válogatottunk, Dömsödi Petra és András Anita is. Sőt, ha megfelelően teljesítenek, akkor Szalai Lúciát és Kalász Kittit még a közeljövőben a szövetségi szakemberek figyelmébe fogom ajánlani.

- A klubváltással mindenki elégedett?
 
- Úgy tűnik, hogy korábbi gondjaink rendeződtek. Persze nem vagyunk "tünetmentesek", hiszen Tolner Anita egyéves németországi vendégszereplés után azért nem tud az első fordulóban focizni, mert a Magyar Labdarúgó Szövetségben nem adták ki a játékengedélyét. Mellette még több idényben dolgozó futballistánk hiányzik majd, de megoldjuk ezt is. Ahogy eddig, úgy a jövőben is a műfüves pálya lesz a központunk. Ott fogadjuk például szeptember 2-án a Dorogot.

 
 
Heti három edzés és alapbővítés a terv

A Veszprém FC NB II-es női labdarúgócsapatának a versenykiírás értelmében egy U15-ös korosztályú keresztpályán játszó együttest kell elindítania. A társulat edzője Borbély Csilla.  Ugyanakkor a klubnál arra törekednek, hogy minél több környékbeli hölgyet rávegyenek a futballra. Szeretnének U17-es alakulatot is összehozni, annak ellenére, hogy ennek a versenyeztetése többe kerülne, mint a felnőtteké. Az együttes szezon közben heti három edzéssel készül az erőpróbákra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!