Sport

2012.08.31. 17:11

NB I.: Támadó szellemben készül a Lombard Pápa

Pápa - A Kaposvár csapatát fogadja szombaton 18.30-tól a Lombard Pápa a labdarúgó NB I. 6. fordulójában. A hazaiak a szezonbeli első győzelmükre hajtanak a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Az eddig eltelt öt forduló során elsősorban a góllövéssel álltak hadilábon a Lombard futballistái, akik mindkét hazai mérkőzésükön érintetlenül hagyták az ellenfél hálóját. A kínos gólínség orvoslására - amint arról már beszámoltunk - egy nagy visszatérővel erősítette meg a csatársort a klubvezetés: Goran Marics ismét sárga-fekete mezben rúgja majd a bőrt és remélhetőleg a gólokat is.

A pápai közönség korábbi gólerős kedvence a téli átigazolási szezonban igencsak kapósnak bizonyult, ám idén februárban meglepetésre egy kazah csapat ajánlatát fogadta el. Az ázsiai kaland azonban rosszul sült el Marics számára, aki nemrégiben bontott szerződést az FK Zhetysu csapatával, majd rögtön jelezte a Lombard felé visszatérési szándékát.

A szerb-spanyol kettős állampolgárságú támadó csütörtökön 2 + 1 évre írt alá a bakonyaljaiakhoz, viszont csak hétfőn csatlakozik régi- új társaihoz, így értelemszerűen a Kaposvár ellen még nem léphet pályára. Érkezésével a leendő pápai vezetőedző már öt vérbeli csatárból (Benko, Cekulajevs, Marics, Seye, Simon András) válogathat majd a támadósor összeállításakor, ami várhatóan a Pápa eredményességét is feljavíthatja.

A szombati bajnokin a Bene Ferenc távozását követően az edzéseket vezető Kovács László kapusedző vezényli harcba a pápaiakat, és a tapasztalt szakember egyértelműen támadó szellemű futballt vár el a csapatától. Noha a Kaposvár verhető ellenfélnek tűnik, minden bizonnyal nem adják majd olcsón a bőrüket Prukner László tanítványai.

A sárga-feketékre az előző fordulók pechszériája után ma igazán rámosolyoghatna a szerencse a Perutz Stadionban, de talán az is elég lenne a hazai győzelemhez, ha a Lombard-fiúk ezúttal kíméletlenül kihasználnák a kínálkozó gólhelyzeteiket.

A pápai klubhoz kapcsolódó hír még, hogy Nagy Gergőt és Dóczi Krisztiánt kölcsönadták a BKV Előrének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!