Sport

2012.09.21. 04:16

A röpisekben ég a bizonyítási vágy

Veszprém - Mérkőzésre éhes, bizonyítási vágytól fűtött veszprémi csapat kezdi el a női röplabda NB I 2012/2013-as szezonját. A bakonyiak az ifjúsági válogatott ellen lépnek először pályára.

Horváth Gábor

Az előző idényben nagy csatában érdemelte ki a további NB I-es szereplést a Veszprémi Egyetem SC női röplabdaegyüttese. Katona Péter tanítványainak most is ez az elsődleges céljuk, szeretnék megtartani a legmagasabb osztályú tagságot. A gárda fiatalodott, és úgy tűnik,  erősödött is. 

- Sikerült új játékosokat igazolnunk, és próbálunk folyamatosan erősíteni, centerben látjuk még egy kicsit magunkat hiányosnak - nyilatkozta Katona Péter.

A VESC edzője elmondta: Ajkáról Májusi Réka és Májusi Dóra, Sümegről pedig Holczer Fruzsina csatlakozott a csapathoz. Az egyesület több játékost is tesztel, az ő sorsuk még nem dőlt el. A juniorcsapat sokat erősödött, s a fiatalok közül többen szerepet kapnak majd a felnőttek között is.


 
- Négyhetes, jól sikerült felkészülés áll mögöttünk. A társaság nagyon fiatal és motivált, mindenki bizonyítani akar. Az újak gyorsan beilleszkedtek, összerázódott az együttes, nagyon várjuk a nyitányt, mérkőzésre éhesek a játékosok  - foglalta össze Katona Péter.

A szakvezető elmondta: több edzőmérkőzést játszottak, és sikerült felkészülési tornákon is részt venni a bajnoki szünetben.

A veszprémiek az ifjúsági válogatott ellen játsszák szezonbeli első találkozójukat, az alakulat szombaton 18 órakor lép pályára Dömsödön.

- Bízom a győzelemben. Az osztály igazi erőviszonyait ugyanakkor csak  menet közben tapasztaljuk meg. Lehet ezt azt hallani például, hogy a TF erős, a BSE és a Kaposvár pedig gyengült, de majd meglátjuk a pályán. Elsődleges célunk mindenképpen a bennmaradás kivívása - tette hozzá Katona Péter.

   

 

Az előző szezonban a tizedik helyen végzett, így elkerülte az osztályozót a veszprémi női röpicsapat az NB I-ben. Az együttes, amelynek irányítását Katona Péter tavaly nyáron vette át, nem állt messze attól, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön, ám végül az ősz végi hullámvölgy miatt alsóházba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!