Sport

2012.09.11. 09:45

Európa-bajnoki bronzzal tértek haza a tihanyiak

Tihany - A Junior Match Race vitorlás Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek a Tihanyi Hajós Egylet versenyzői, a Földesi Péter, Doubravszky Bálint, Borsos Dániel alkotta hármas.

Munkatársunktól

Olaszországban a Ledro-tavon rendezték meg a közelmúltban a Junior Match Race Európa-bajnokságot, ahol J-22-es típusú vitorlásokkal versenyeztek a résztvevők. Vitorlázásban a Match Race verseny párviadalokból áll, azaz nem egyszerre küzd minden hajó a nagy mezőnyben, hanem mindig két egység mérkőzik egymással. Az ilyen versenysorozaton a selejtezőkörben (Round Robin) minden hajó legalább egyszer találkozik minden ellenfelével, majd a győzelmek száma alapján kialakuló sorrend alapján már kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem a döntőig.

Az olaszországi versenyre Európa nyolc országából érkeztek 21 éven aluli csapatok, köztük a tihanyi fiatalok is, akik elsősorban tanulni érkeztek a rangos viadalra. A trió az Eb előtt egy héttel állt össze és Litkey Árpád szövetség kapitány ez idő alatt készítette fel őket. Érdekesség, hogy J-22-es hajó a Balatonon egyáltalán nincs, a fiúk a helyszínen ismerkedtek meg ezzel a típussal.

Földesiék végig kitűnően versenyeztek, magabiztosan meneteltek körről körre és végül az előkelő harmadik helyet hódították el. Az Európa-bajnokságot a franciák nyerték, a címvédő olaszok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!