Sport

2012.09.21. 07:36

Kerékpárosok az egészségért

Veszprém - Szeptember 22-én kerékpáros felvonulást tartanak a városban. A Critical Massen az autón kívül bármilyen más közlekedési eszközzel részt lehet venni.

Szabó Zsuzsanna

Az európai autómentes nap alkalmából szeptember 22-én, szombaton ismét megtartják Veszprémben a Critical Mass (kritikus tömeg) elnevezésű kerékpáros felvonulást.

A gyülekező 16 órától lesz az Óváros téren. A  bringások innen indulnak fél öttől rendőrségi felvezetéssel. Az útvonal a Brusznyai út, Jutasi út, Haszkovú utca, Cholnoky Jenő utca, Egyetem utca, József Attila utca és Wartha Vince utca. A végállomás a korábbi évektől eltérően idén a stadionnál lesz, ahol a menet csatlakozik az autómentes nap városi programjaihoz. A kerékpáros rendezvény jelképévé vált bringaemelés is itt lesz 17 órakor.

A Critical Mass résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés és szmog csökkenéséért demonstrálnak. A szervezők szeretnék, ha Veszprémben emelkedne a kerékpárral közlekedők aránya, és ne csak a civilek, hanem a város vezetői is tegyenek ezért.

A felvonuláson akár görkorcsolyával, gördeszkával is részt lehet venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!