Sport

2012.11.25. 16:56

A Haladás jobban akarta a győzelmet

Veszprém - Az NB II-es labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjának őszi zárómérkőzésén a Veszprém FC nem bírt a szombathelyiekkel. Igaz, Thiago sérülése is akadályozta a hazai sikert.

Novothny Ottó

Veszprém FC-Haladás II 1:2 (0:0)
Veszprém, 400 néző. V.: Radványi (Horváth, Szeles). 
VFC: Tarczy - Molnár T., Molnár Z., Császár, Bosnjak - Osváth, Nyitrai, Thiag, Vágó - Homma, Szabó. Edző: Vágó Attila. 
Szombathely: Gőcze - Szeles, Jagodics, Nagy, Farkas - Kalász, Szakály, Hanzl - Németh, Kenesei, Czafit. Edző: Tóth László.
Csere: Kenesei h. Dallos 19., Nyitrai h. Hevesi-Tóth, Thiago h. Nikolin, Dallos h. Grabant a szünetben, Vágó h. Szöllőskei 75., Kalász h. Fider 85. perc.
Gólszerző:  Farkas 62., Hanzl 74., Bosnjak 88. perc. 
Sárga lap:  Hanzl 25., Nagy 29., Nyitrai 34., Nikolin 51., Farkas 82. perc.

A hazaiak kezdtek lendületesebben. Szabó jó helyzetben beadás helyett kapu mellé csavart, majd Thiago cselezte magát a kapuig, már túljutott Gőczén, lövését Nagy a gólvonalról vágta ki. A másik oldalon is hasonló történt: Kenesei lövését Molnár Z. mentette a kapu torkában. Lecsillapodtak a kedélyek, de a vendégek szervezettebb focit játszottak. A 29. percben Homma lábát a 16-oson belül Nagy elhúzta, a büntetőt Szabó lőtte, Gőcze pedig védte.

Szabó csavarása kapu mellé szállt, a veszprém kikapott a Halitól (Fotó: Penovác Károly)

Szünet után óriási lendülettel kezdtek a vendégek. Az 50. percben Kalász került kihagyhatatlan helyzetbe, a játékvezető tévesen lest ítélt. Egy óra elteltével Osváth beadását Szabó megtolta, Homma a kapu torkából lőtt, Gőcze hihetetlen reflexszel védett. A szögletből Szabó rúgta kapura a labdát, Gőcze ismét nagyot hárított. A 63. percben Farkas lépett a védők mögé és némi totyogás után a bal felső sarokba emelt, 0:1. A 74. percben Grabant ment el a bal oldalon, Tarczy feleslegesen jött ki kapujából, a középre gurítást Farkas az üres kapuba továbbította, 0:2. A VFC nagyon akart egyenlíteni: Homma ismét a kapu előtt rontott jó helyzetben, majd a 88. percben  Bosnjak 22 méteres szabadrúgása   vágódott a kapuba, 1:2.

A  vendégek jobban akarták a győzelmet, a hazaiak csak az első percekben és a két gól után hajtottak igazán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!