Sport

2013.01.31. 11:40

Mindkét csapat előre tekint

Az esztendő első bajnoki fordulójában megyénk két NB I-es csapata feszül egymásnak. Az MKB Veszprém KC szombaton 18 órakor a Balatonfüredi KSE alakulatát fogadja.

Horváth Gábor

A mérkőzés szomszédvári, így megkaphatja a rangadó jelzőt, ám a két együttes erőviszonya, helyzete és célja merőben eltér egymástól.

A listavezető igyekszik visszanyerni azt az elképesztő lendületet, amely ősszel jellemezte az együttest és elsősorban a jövő héten rajtoló Bajnokok Ligájára koncentrál, míg a balatonfürediek tavasszal a bajnokság első felében mutatott hullámvölgyet feledtetnék.

- Mindig, minden csapat ellen a legnagyobb tisztelettel készülünk, s természetesen ez most sincs másként - nyilatkozta lapunknak Carlos Ortega, az MKB Veszprém KC spanyol szakvezetője. A világbajnokság miatt kedden tartottuk az első olyan edzést, ahol a teljes keret jelen volt. Természetesen győznünk kell a Füred ellen, de ez a mérkőzés más szempontból is fontos, most van ugyanis az az időszak, amikor a téli szünet után újra összeérhet a csapat - fogalmazott a tréner.

 

Az MKB Veszprém KC és a Balatonfüredi KSE őszi mérkőzése 32:23-as bakonyi sikerrel zárult. A címvédő sikere most is borítékolható, a kérdés az, melyik edző, mennyire áldozza be a rangadót a taktikai gyakorlás oltárán (Fotó: Penovác Károly)

 

A bakonyiak szerdán játszották idei első hivatalos találkozójukat, az NB I/B-s Tata otthonában 42:16-os győzelemmel kivívták a Magyar Kupa négyes döntőbe kerülést. A meccsen öten is hiányoztak a csapatból, különöző okokból Fazekas Nándor, Császár Gábor, Cristian Ugalde, Marco Oneto, és Carlos Perez sem lépett pályára.

A jelenleg hetedik helyen álló Balatonfüredi KSE egyelőre nincs könnyű helyzetben, hiszen a hat közé jutás már csak bravúrokkal lehetséges a számára. Ráadásul a Gyöngyösnek is buknia kell legalább kétszer, hogy a tavalyi bronzérmes a felsőházba jusson. A gyengébb ősz után január második hetében kezdte meg a felkészülést a tavaszi folytatásra a Sótonyi László vezette társaság.

- Keményen edzettünk. A napi két tréningen a kondícionális képességfejlesztésen kívül arra is jutott idő, hogy taktikailag és technikailag is csiszolódjunk, mert ezen a téren is szeretnénk előrelépni - hangsúlyozta a balatoniak szakvezetője. - Őszintén szólva, mi már előre tekintünk, a két és fél hét múlva esedékes Tatabánya elleni rangadóra készülünk igazán. Számunkra az az összecsapás kulcsfontosságú lesz, akkor szeretnénk a lehető legjobban teljesíteni.

 

A veszprémiek a hét elején álltak össze újra teljes csapattá, a fürediek (a SZESE Győr elleni edzőmeccsük) hetek óta keményen gyakorolnak (Fotó: Penovác Károly)

A megyei rangadóról a füredi tréner elmondta, véleménye szerint mindkét csapatnak más és más szempontból fontos ez a találkozó.

Míg a bakonyiak már a BL-re hangolnak, addig nekik ki kell használni a lehetőséget a gyakorlásra. - Bízom benne, hogy az arénában tisztességgel helyt tudunk állni és segíteni tudjuk a veszprémieket a felkészülésükben. Természetesen igyekszünk majd megnehezíteni a dolgukat.

A fürediek közül továbbra sem léphet pályára a még gyógyuló Tombor Csaba, s a hírek szerint a vállsérüléssel bajlódó horvát légiós, Josip Sandrk sem játszik majd.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!