Sport

2013.02.21. 12:15

Fontos mérföldkő a veszprémi hokisok életében

Első alkalommal ad hivatalos jégkorong-tornának otthont Veszprém jégpályája, amelyet hétvégén ifjú hokisok népesítenek majd be.

Horváth Gábor

Február 23-24-én mini és szupermini jágkorong-tornát rendeznek a megyeszékhelyen. Az esemény fontos mérföldkő a sportág veszprémi történetében, a Jutasi úti pálya ugyanis először ad otthont hivatalos, a Magyar Jégkorong Szövetség védnöksége alatt álló megmérettetésnek.

 

A megyeszékhelyen körülbelül egy éve zajlik hokioktatás, torna most lesz először (Fotó: Gáspár Gábor)

A hétvégi viadal első napján a mini elnevezésű korcsoport (8 és 10 év közöttiek) képviselői húznak korit, másnap pedig a szupermini korosztályon (8 év alattiak) lesz a sor. Szombaton és vasárnap is délelőtt tíz órakor rajtol a küzdelem. A versenyen a szervezők beszámolója szerint többek között székesfehérvári, szombathelyi, győri és bajai csapatok vesznek részt, mellettük természetesen a házigazdák (Veszprémi Jéglovagok) is képviseltetik magukat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a bakonyi megyeszékhelyen körülbelül egy éve zajlik jégkorong-oktatás. A városban két korcsoportban jelenleg mintegy hetven fiatal űzi lelkesen a sportágat. A gyerekek tavaly óta járnak az ország különböző településein rendezett tornákra, versenyekre, a hazai szereplés minden bizonnyal még inkább meghozza majd a kedvüket a sportághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!