Sport

2013.02.02. 17:53

Nagy skalpot szereztek a pápai focisták

Pápa - Bravúros győzelmet aratott a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata szombaton délután Pozsonyban a szlovák élvonal listavezetője, a Slovan Bratislava ellen.

Napló

A pápaiak 2-1-re nyertek a legismertebb szlovák labdarúgóklub otthonában, ezzel a sikerrel pedig megszerezték az első győzelmüket a felkészülési időszakban.

Zsivóczky Gyula vezetőedző a Szűcs – Nagy S., Balogh B., Dlusztus, Németh M. – Maróti, Tóth B. – Quintero, Beliczky, Arszics – Marics összetételű kezdő tizenegyet küldte pályára, azonban csereként játéklehetőséget kapott Dóczi, Grőber, Király, Présinger, Rodenbücher és Tóth Gábor is. Az edzőmeccsen a Slovan már a 11. percben megszerezte a vezetést tizenegyesből, amit Maric a 36. minutumban egy szép kontratámadás után kiegyenlített.

Az erőviszonyoknak megfelelően a szlovák listavezető kezdeményezett többet a találkozón, míg a bakonyaljaiak taktikus, fegyelmezett játékkal keresték a gólszerzési lehetőségeket. A 78. percben Beliczky Gergő, a Lombard új támadója a vendégek javára fordította az összecsapást, miután értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így a sárga-feketék egy nagy skalpot begyűjtve folytathatják a felkészülést a március elején folytatódó bajnoki küzdelmekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!