Sport

2013.02.19. 13:36

Új szakág alakul

Karika Rudolf képtelen elszakadni a sporttól. Állandóan keresi az új kihívásokat, most éppen futsal klub létrehozásán fáradozik.

A sportvezető addig jött, ment és intézkedett, amíg sikerült Padragkúton egy szép sportközpontot létrehoznia. Két nagyméretű focipálya és egy sportcsarnok várja az érdeklődőket. Szerencsére még mindig jelen időben lehet erről írni, mert egy-két éve úgy tűnt, a padragi sportlétesítmény az akasztói stadion sorsára jut.

- Egyelőre sikerült megmentenünk, a TAO-s pénzekből működtetjük - mesélte Karika Rudolf. - A délutáni órák foglaltak, de délelőttre nehezen találunk bérlőket. Pedig felajánlottuk a környező iskoláknak (akikkel egyébként jó kapcsolatot ápolunk), még a szállításban is segítettünk volna, ám nincs sok jelentkező. Azért furcsa ez, mert közben hallja az ember, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésével néhol meglehetősen mostoha körülmények közé kényszerítettek a diákokat, nevelőket.

 

A padragi sporttelepen a focipályák mellett a sportcsarnok is helyet ad versenyeknek, edzéseknek (Fotó: Gáspár Gábor)

- Ettől függetlenül nem várják ölbe tett kézzel a sportolókat.

- Legújabb tervünk, hogy az ősztől az NB II-es futsal bajnokságban indulunk el. Egyeztettünk már a megyei szövetséggel és az ajkai polgármester úrral is. Ajka Futsal néven rajtolunk és tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg tanulnivalónk van.

- Ajkán is népszerű a kispályás foci, három osztályban rendeznek bajnokságot.

- Pontosan erre építünk mi is, meg arra, hogy mindig jönnek a gyerekek és kérdezik: "Rudi bácsi mikor lesz már foci?" Nos, úgy tűnik hamarosan, mert összeszedjük a tehetséges fiatalokat aztán belevágunk. Én vezetem az edzéseket, melyek itt lesznek nálunk Padragon, de a bajnoki meccseket az ajkai sportcsarnokban játsszuk majd, ezzel kapcsolatban is megegyeztünk már a vezetéssel.

- A két nagyméretű focipálya most üresen árválkodik.

- Így igaz, de dolgozunk azon is, hogy változzon a helyzet. Rendben tartjuk őket, eddig a devecseriek bérelték, az idén még nem jelentkeztek. A Bozsik programban alközpont vagyunk, közel ötven gyerekünk van, belőlük válhat ügyes futballista. Szeretnénk majd valamikor nagypályán is újra bajnokságban szerepelni. Most azonban elsősorban arra koncentrálunk, hogy a futsal csapatot kialakítsuk.  



A sporttelep nehezen, de él, működik

Karika Rudolf elmondta, hogy civil szervezetek és kispályás csapatok vannak a bérlőik között. A jelenleginél azonban sokkal több közösségnek tudnának helyet adni. Emellett évente egyszer nagyszabású és népszerű cselgáncs versenynek adnak otthont. A sportvezető hozzátette, hogy bíznak abban, hogy legújabb pályázatuk sikeres lesz és ebből fel tudják majd újítani az öltözőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!