Sport

2013.03.10. 18:49

Győr ETO II - Veszprém 3:1

Az NB II-es labdarúgó bajnokság nyugati csoportjában a hazai győzelmet követően a veszprémiek vezetést szereztek idegenben is, de aztán meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt.

Novothny Ottó

Győr ETO II - Veszprém 3:1 (1:1)

Győr, 100 néző. V.: Nagy (Kepe, Nagy). Győr II: Kamenar - Kálmán, Dinjar, Lang, Németh  - Varga (Matetits 53.), Paku, Köles, Nicorec (Csató 85.) Kvilitaia (Bellar 65.), Pilibaitis. Edző: Sándor István.
VFC: Kovács -  Nagy, Császár, Berde, Bosnjak - Thiago, Hevesi-Tóth, Ihász (Czvetkó 81.), Osváth (Molnár T. 57.) Szabó (Nyitrai 64.), Homma. Edző: Nagy Tamás. Gólszerző: Köles 19., Németh 75., Matetits 82., ill. Szabó 8. perc. Sárga lap: Szabó 23., Ihász 29., Hevesi-Tóth 29., Lang 39., Matetits 64., Németh 85., Paku 87. perc.

A kezdést követően a vendégek tűntek élénkebbnek, noha a házigazdák ligacsapatába többen is az első keretből érkeztek. A 8. percben a kaputól 20 méterre szabadrúgáshoz jutottak a bakonyiak, Szabó védhetetlenül csavart a kapuba, 0:1. A találat érezhetően meglepte a vendéglátókat, nagyobb sebességre kapcsoltak. A 19. percben szögletet követően nem tudtak felszabadítani a veszprémiek, Köles közelről a kapuba piszkálta a labdát, 1:1.

 

 

A veszprémiek (Thiago) hiába szereztek vezetést, végül kikaptak (Fotó: Orosz Péter)


A folytatásban sem változott a játék képe, a házigazdák akarata érvényesült. A vendégek ritkán jutottak túl a félpályán, igaz a győrieknek sem voltak kihagyhatatlan gólhelyzetei. Szünet után is mindkét csapat tisztességgel tette a dolgát, de a vendégek ereje inkább a védekezésre korlátozódott. Aztán a 75. percben egy távoli lövést Kovács még védett, a játékszer a kapu előtt maradt, a óriási kavarodást követően Németh lőtt, a labda lepattant, majd megint ő közelről már nem hibázott, 2:1. A 82. percben bal oldalon kapott labdát Matetits, aki 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 3:1.

A Veszprém ellen a jó erőkből álló győriek motiváltan küzdöttek és uralták a játékot. Sok helyzet nem alakult ki a mérkőzésen, de a kevésből hármat kihasználtak a házigazdák és végül nyertek.

Sándor István: - Köszönet a visszajátszóknak, akiknek hathatós segítségével megérdemelten nyertünk.

Nagy Tamás: - A remek erőket felsorakoztató Győr felőrölte ellenállásunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!