Sport

2013.03.01. 12:21

Csak egy meccsre előre

Négy hét állt a Veszprém FC új vezetőedzőjének arra, hogy rajtra kész állapotba hozza az NB II-es csapatot.

Novothny Ottó

Az együttes vasárnap a Paks kettes számú együttese ellen kezdi tavaszi menetelését.

- Amit a körülmények engedtek, azt a munkát elvégeztük - mondta Nagy Tamás, a VFC mestere. - Nyilván még sok mindent pótolnunk kell, hiszen az egy hónap nem volt túl hosszú idő. Megpróbáljuk továbbvinni, amit Vágó Attila megkezdett.

A Veszprém FC (Hevesi-Tóth küzd piros nadrágban) vasárnap a paksiak kettes számú csapatát fogadja (Fotó: Penovác Károly)

- Azért biztosan fellelhetőek lesznek a Nagy-féle "nyomok" az alakulaton.

- Adott egy remek képességű alapcsapat, amit ha a sérülések nem bontanak meg, akkor jó teljesítményre képes. El kell mondanom, hogy meglepően jó közösséget ismertem meg és ez az összetartás lehet a társaság egyik erőssége. Akikre számítani tudok, azok becsülettel edzettek és ez a legfontosabb.

- A kérdés adott: osztályozóval, vagy anélkül tudnak bennmaradni?

- Nem szeretnék egy meccsnél messzebbre előre tekinteni, mert egyébként túl nagy terhet raknék a játékosokra. Nem foglalkozom mással, csak azzal, hogy minél több mérkőzést meg tudjunk nyerni. A szezon végére kiderül majd, hogy ez mire lesz elég.

- Ennél a csapatnál évek óta fontos, hogy a saját utánpótlásból hány futballistát tud hasznosítani.

- Nézze, nálam egyetlen dolog számít: valaki megüti a mércét, vagy sem. Azokhoz nyúlok, akikkel hosszútávon számolhatok, mert kiegyensúlyozott teljesítményre képesek. A fiatalok közül két ilyen nevet tudok egyelőre mondani: Ihász Patrik és Osváth Attila.

- A riválisok közül többen is alaposan "bevásároltak".

- Tisztában vagyok ezzel, de én csak a saját csapatommal foglalkozom. Hiába erős az ellenfél, ha nem hagyjuk őket játszani, akkor a mi akaratunk érvényesül. Ehhez mindenkitől maximális odaadás kell, de ezzel nem lesz probléma.

- Első meccs, hazai pálya, verhető ellenfél.

- Ha arra kíváncsi, hogy izgulok-e, azt kell mondanom nem. Azért nem, mert mindent megtettem, amit adott körülmények között meg lehetett tenni. Sokkal inkább egészséges versenyláz van bennem, hiszen kétségtelenül nem mindegy, hogy milyen eredménnyel kezdjük a szezont.

Nem túl szerencsés a jelenlegi helyzet

Nagy Tamás elmondta, nem tartja jónak, hogy az NB I-es klubok második csapatának ereje attól függ, kik lépnek pályára az NB I-ből. A VFC nyerni akar, noha Radványi, Nikolin és Császár sérültek.  Garai Péter klubtulajdonos szerint Pedrag Bosnjak átigazolásával kapcsolatban nem volt szó pénzről, de olyan cserejátékosokat ajánlott a Haladás, akik nem jelentettek volna megfelelő pótlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!