Sport

2013.03.18. 15:18

Tapolcai párbajtőrözők a dobogón

Két tapolcai vívóval a soraiban szerzett bronzérmet a magyar férfi párbajtőr-válogatott Észtországban, a tallinni világkupán.

Horváth Gábor

Boczkó Gábor, Imre Géza, Hanczvikkel Márk, Rédli András összeállításban állt fel a magyar férfi párbajtőr-válogatott a tallinni világkupán.

 

Két tapolcai, Rédli (balra) és Hanczvikkel volt az érmes gárda tagja 


Utóbbi két vívó a tapolcai SzL-Bau Balaton Vívóklub versenyzője, azé az egyesületé, ahonnan Boczkó pályafutása is indult. A csapat a 23 válogatottat felvonultató viadal első körében a norvégokat győzte le (45:31) könnyedén, aztán az olaszokat múlta felül (45:32). Az elődöntőben vereséget szenvedett (45:20) a franciák ellen, a bronzmeccsen pedig egy tussal verte (33:32) Észtországot. Egyéniben Boczkó végzett a legjobb helyen, 11. lett. Imre tizenkilencedikként végzett. Ami a balatonosokat illeti, mind a hárman a 64 közé jutottak, ám ott egyből ki is estek. File Mátyás a 49., Hanczvikkel az 54., Rédli pedig a 60. helyen zárta az észtországi megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!