Sport

2013.04.23. 10:30

Csak a győzelem számít a Veszprém FC-nek

A 20. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótol szerdán a Veszprém FC a labdarúgó NB II nyugati csoportjában. A bakonyiak a Szigetszentmiklóst fogadják.

Horváth Gábor

Egy döntetlen és egy vereség után legutóbb ismét nyerni tudott a Veszprém FC, amely hétvégén hazai pályán Kaposvár másodikszámú alakulatát fektette két vállra. Nagy Tamás együttese hátrányból fordított, méghozzá Szabó Zsolt duplájával. A tavaly nyáron igazolt csatár már 13 gólnál jár, s ezzel holtversenyben első a mesterlövészek listáján.

- A Kaposvár elleni duplája egyben azt is jelenti, hogy bejelentkezett a gólkirályi címért? - kérdeztük a bakonyiak támadóját.

- Bízom benne. Örülök, hogy sikerült beérnem Zsolnai Róbertet, és jó lenne, ha a bajnokság végén az én nevem állhatna a lista élén. Személyes célom a gólkirályi cím megszerzése, eddig 16 találat volt a legtöbb, amit egy szezonban szereztem, ezt most szeretném túlszárnyalni.

A nyáron igazolt Szabó Zsolt a szezon előtt legalább tizenhat gólt tervezett, egyelőre remekül halad (Fotó: Penovác Károly)

- Ehhez egy jó csapat is kell.

- Így van, és úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban sikerült előrelépnünk. Nem kezdtük jól a szezont, szinte mindegyik meccsen hátrányba kerültünk és nekünk kellett futni az eredmény után. Bízom benne, hogy a jövőben sikerül még tovább fejlődnünk.

- Edzőjük, Nagy Tamás rossz minősége miatt komoly kritikával illette a veszprémi pályát, amelyen nehéz látványos és eredményes futballt játszani.

- Igen, termetem és adottságaim miatt nekem sem kedvez a játéktér állapota, de alkalmazkodnom kell hozzá, ugyanúgy, mint a többieknek. Igyekszünk félretenni azt, hogy milyen a talaj minősége és a feladatainkra koncentrálni.

- A Kaposvár ellen sikerült.

- Pedig az első félidőben gyengén játszottunk. Úgy érzem, kellett a kapott gól ahhoz, hogy felébredjünk. Fordulás után kezdtünk el igazán jól futballozni, szerintem nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

- Mit vár a Szigetszentmiklós elleni találkozótól?

- Fontos meccs lesz, amelyen nekünk mindenképpen győznünk kell. Ellenfelünk remekül, négy győzelemmel kezdte a tavaszt, ami jelzi, hogy jó csapatról van szó. Ettől függetlenül, csak a három pont megszerzése lebeghet a szemünk előtt, nyernünk kell ahhoz, hogy elérjük céljainkat.

 

Kiegyenlített az egymás elleni mérleg

A veszprémiek szerdán 17 órakor fogadják a Szigetszentmiklósi TK csapatát. A VFC a 11., az SZTK a hatodik helyről várja az összecsapást. A vendégek hét ponttal szereztek többet, mint a bakonyi csapat. A két együttes egymás elleni összmérlege ötvenszázalékos. Ősszel az akkor még Horváth Ferenc irányította szigetszentmiklósiak 2:0 arányban győzték le hazai pályán a Veszprémet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!