Sport

2013.04.16. 11:41

A Veszprém Barabás KC az 5-8. helyért küzd

Az NB I-es női kézilabda bajnokságban a Veszprém Barabás KC az 5-8. helyért küzd a rájátszásban. Szerda este a Fehérvár KC otthonában lépnek pályára Róth Kálmán tanítványai.

Novothny Ottó

A Kiskunhalas elleni győzelemmel teljessé vált a Barabás KC trófea gyűjteménye: a Győri ETO és a Ferencváros kivételével minden első osztályú együttest legalább egyszer felülmúltak a veszprémi fiatalok.

- Több szempontból is fontos volt a halasiak elleni siker - elemezte a történteket Róth Kálmán vezetőedző. - Egyrészt különleges öröm, hogy a két kiemelkedő klub mellett mindenkinél jobbak tudtunk lenni. Másrészt a Magyar Kupa valószínűsíthető bronzmeccsére gondolva: önbizalommal sokkal jobban felszerelkezve léphetünk majd küzdőtérre a halasiakkal szemben. Nem utolsó sorban pedig legutóbb itthon nagyon elvertek bennünket, amit most sikerült rendbe rakni.

A veszprémi csapat tagjai így örültek a Kiskunhalas elleni győzelemnek, ma a Fehérvár otthonában ismét bravúrra lesz szükségük (Fotó: Orosz Péter)

- A Fehérvár otthonában nehéz lesz folytatni a jó sorozatot. Nem ígérkezik könnyűnek a találkozó.

- Tisztában vagyunk vele, de ahhoz, hogy tervünket teljesítsük, vagyis előrébb lépjünk a tabellán, bravúrokra van szükségünk. Miért ne éppen most szerezzük meg az elsőt? Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen a fehérváriak vezetik jelenleg a csoportunkat. Ettől függetlenül is jó játékosok alkotják riválisunkat. Megpróbáljuk megszerezni mindkét pontot, meglátjuk, hogy képesek vagyunk-e erre.

- Megint hosszabb idő telt el tétmérkőzés nélkül.

- Ez ilyen bajnokság, nem tehetünk ellene semmit. Volt másfél hetünk, igyekeztünk jól kihasználni, noha eleinte többen is kisebb vírussal küszködtek. Túlléptünk rajta, frissítettünk, gyorsítottunk, mindenki készen áll a csatára. Bízom benne, az utolsó percig harcban leszünk a győzelemért.

A táblázat meglehetősen kusza képe

Nehéz meghatározni, hogy az 5-8. helyért mi is a valós sorrend a négy csapat között. A fehérváriak mindenesetre biztos ötödikek, hat ponttal (ebből négy járt az alapszakasz helyért). Kiskunhalas öt, a Veszprém négy, Dunaújváros egy pontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!