Sport

2013.05.20. 16:04

Labdarúgás: a veszprémiek becsülettel hajtottak

Ajka, Veszprém - A másodosztályú labdarúgó bajnokság hajrájában az ajkaiak és a veszprémiek is három-három gólt rúgtak, vagyis megszerzett pontonként egyet.

Napló

FC Ajka-Haladás II 3:0 (2:0)

Ajka, 300 néző. V.: Radványi (Galán, Kulcsár).

Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Nagy (Pavlitzky 75., Horváth, Sipos - Szabó L. (Czanik 60.), Sowunmi, Szabó P. (Kanta 46.). Edző: Vass László.

Szombathely II: Dombó - Angyal, Jagodics, Zsirai, Farkas (Hegedűs 75.) - Szeles, Hanzl (Halmai 67.), Németh - Medgyes, Tóth (Kulcsár 46.), Rácz. Edző: Tóth László.

Gólszerző: Gunther 3., Szabó L. 7., Pákai 76. perc.

Sárga lap: Jagodics 14., Szabó L. 55., Horváth 58., Hanzl 61., Subicz 80., Czanik 80., Zsirai 80. perc.

Pákai Gergőt köszöntötték a kezdés előtt 200. mérkőzése alkalmából. A kezdés után a 3. percben Sowunmit rúgták fel a kaputól 18 méterre, a szabadrúgást Gunther lőtte a bal felső sarokba, 1:0. A 8. percben Szabó P. húzott el a bal oldalon, remek beadását Szabó L. közelről rúgta a hálóba, 2:0.

A vendégek a 20. percben próbálkoztak először kapura lövéssel. A 35. percben Sipos beadása után Sowunmi elől az utolsó pillanatban mentettek a védők. Fordulós után az 50. percben megint Sipos adott be, Kanta léc fölé fejelt. Negyedóra üresjárat után a 65. percben Sipos centikkel lőtt a kapu mellé. Jánosa kirúgását Sowunmi fejjel Nagy elé csúsztatta, aki a kivetődő Dombót találta telibe. A 76.percben Gunther szögletét Pákai fejelte a léc alá, 3:0. A 85. percben Gunther szabadrúgása alig tévesztett célt.

Gyorsan eldöntötte a három pont sorsát as hazai csapat, a fiatal vendégek elsősorban a mezőnyben jeleskedtek, de a kapura veszélytelenek voltak.

Vass László: - Remekül kezdtünk, utána a megbeszéltek ellenére visszaálltunk. A vendégek mezőnyfölényt harcoltak ki, de megérdemelten nyertünk.

Tóth László: - Az ötödik meccsünkön kaptunk az első percekben gólt, így korán eldőlt minden.

Veszprém-Baja 3:0 (1:0)

Veszprém, 100 néző. V.: Kovács (Horváth, Hima).

VFC: Dániel - Tóth, Császár, Nagy (Meiczinger 38.) - Osváth (Berde 56.), Molnár Z., Bosnjak, Szöllőskei - Szabó Zs. (Molnár T. 78.), Thiago, Homma. Edző: Nagy Tamás.

Baja: Orbán - Hajnal, Szilasi, Farkas, Turcsik - Szentgyörgyi (Despotovic 79.), Szabó Sz. (Szabó Gy. 46.), Szénási, Balázs (Illés 46.) - Szöllősi, Cokic. Edző: Goretich Gábor.

Gólszerző: Homma 23., 52., Bosnjak 89. perc.

Sárga lap: Turcsik 10., Szabó Sz. 27., Nagy 35., Szénási 42., Császár 55., Szöllőskei 65., Szabó Gy. 75. perc.

Pörgősen kezdődött a mérkőzés, majd a 10. percben Turcsik a 16-oson belül mellbe rúgta Nagyot. Szabó Zs, büntetőjét Orbán védte ki. Negyedóra elteltével Homma vezette a kapusra a labdát, de Orbán nyerte kettejük csatáját, a másik oldalon Szabó Sz. szöglete a bal oldali kapufán csattant. A 23. percben sarokrúgás után Thiago lőtt kapura, Orbán belekapott, a kipattanót Homma pöckölte a kapuba, 1:0. Nyolc perccel a szünet előtt megint a japán idegenlégiós próbálkozhatott, de Orbán védett.

A pihenőt követő harmadik percben Tóth közelről kapu fölé lőtt. Az 52. percben előrevágott labdát Szabó Zs. fejjel megcsúsztatta, Homma a hálóőr mellett a jobb sarokba lőtt, 2:0. Ezt követően szinte csak a hazaiak térfelén pattogott a labda, a bajaiak azonban a kapu előtt elanyátlanodtak. A 63. percben Szöllősi húzott el a bal oldalon, majd a felső kapufára vágta a labdát. Tíz perccel később Szabó Zs. lépett ki jó kontra végén, de Orbán ügyesen zárta a szöget. Két perccel a lefújás előtt Bosnjak óriási helyzetet hibázott el, majd a 89. percben javított: a bal oldalon elfutott és Dombó segítségével a hálóba lőtt, 3:0.

A Veszprém nyert, de sajnos a meghökkentően kevés szurkoló ennek a győzelemnek már nem tudott örülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!