Sport

2013.06.19. 09:30

Eb-ezüstérem párbajtőrben

Ezüstérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrválogatott tagjaként Rédli András, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub sportolója a Horvátországban zajló vívó Európa-bajnokságon.

Horváth Gábor

A magyar férfi párbajtőrcsapatot előzetesen mindenképpen éremesélyesnek tartották és az együttes ennek megfelelően teljesített. A vívók a gyengébben sikerült egyéni versenyszám után különösen bizonyítani akartak. Ahogyan arról már beszámoltunk, egyéniben épp a tapolcai Rédli András szerepelt a legjobban a kontinenstornán, ő remek vívást bemutatva hetedikként zárt, a többiek viszont csalódottak lehettek.

A Boczkó Gábor, Rédli András, Imre Géza trió (a válogatott negyedik embere Szényi Péter volt) Svédország ellen kezdett és nyert, összességében könnyedén, 45:36. A negyeddöntőben a már nagyobb játékerőt képviselő észtek következtek, de a magyar csapatnak nem okozott gondot a legjobb négy közé jutás, 45:37.

Felemás öröm a dobogón, balról: Boczkó, Rédli, Imre, Szényi (Fotó: hunfencing.hu)



Az elődöntőben Ukrajna volt a magyar válogatott ellenfele, ezen a meccsen is egyértelműen a jobb nyert, együttesünk jutott a fináléba, 38:32. A Svájc elleni döntő nagy taktikai csatát hozott, a magyar válogatott vezetett, majd fej-fej mellett haladtak a gárdák, a hajrában a hellének előnyhöz jutottak, amit már nem sikerült ledolgozni. Magyarország ezüstérmes lett.

A csapat tagjai érhetően nem voltak felhőtlenül boldogok, de arra mindannyian büszkék lehetnek, hogy sorozatban a kilencedik világversenyen sikerült dobogóra kerülniük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!