Sport

2013.06.11. 10:43

Egy tussal kaptak ki

A magyar párbajtőrcsapat két tagját is a tapolcai központú SzL-Bau Balaton Vívóklub adja az Oroszországban rendezendő nyári Universiádén. A versenyzők friss Eb-ezüstérmesként utazhatnak.

Horváth Gábor

A tapolcaiak közül File Mátyás és Hanczvikkel Márk is a nevezettek között van az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán, amelyet július 6. és 17. között az oroszországi Kazanyban rendeznek. A magyar párbajtőrt összesen hatan képviselik a hagyományos eseményen.

Hanczvikkel és File (edzőjük: Borosné Eitner Kinga) egyébként nemrég ezüstéremmel tért haza a lengyelországi Torunban rendezett U-23-as vívó Európa-bajnokságról. A korosztályos párbajtőr válogatott - amelynek rajtuk kívül tagja volt a szintén "balatonos" múlttal rendelkező Kis Gergő és a pécsi Berta Dániel - egyetlen tussal kapott ki az Olaszország elleni fináléban.

A magyarok Hanczvikkel vezetésével meneteltek a döntőig: a negyeddöntőben Dánia legjobbjait verték (45:20), az elődöntőben pedig Oroszországot győzték le (45:42).

A fináléban a csapat végig fej-fej mellett haladt az esélyesebbnek tartott olaszokkal. A záró csörtében Hanczvikkel mínusz háromról fordítani tudott, de a hajrá nem sikerült, és válogatottunk végül egy tussal alulmaradt (44:45).A tapolcai versenyzőknek az U-23as Európa-bajnokság egyéni számában nem sikerült döntőbe kerülniük. Kiss Gergő ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!