Sport

2013.06.11. 11:56

Rédli utazhat

A tapolcai Rédli Andrással a soraiban vesz részt a zágrábi Európa-bajnokságon a magyar párbajtőr–válogatott.

MTI

Az SzL-Bau Balaton Vívóklub sportolója évek óta tagja a csapatnak, amelyben a szintén tapolcai származású Boczkó Gábor, valamint Imre Géza és Szényi Péter lesz a társa. A magyar válogatott a legerősebb összeállításában szerepel a vasárnaptól jövő péntekig tartó zágrábi vívó Európa-bajnokságon, amely így hasznos erőfelmérő lehet a két hónap múlva esedékes hazai világbajnokságra.

A résztvevő versenyzőket a magyar sportági szövetség (MVSZ) sajtótájékoztató keretében mutatta be, melyen Csampa Zsolt elnök emlékeztette a megjelenteket arra, hogy a szakágankénti első három helyezett automatikusan bekerült az utazók közé, s csak a negyedik hely betöltésében játszhattak szerepet szubjektív elemek.

A tájékoztatón a versenyzők bemutatása után a szakági vezetőedzők adtak rövid helyzetelemzést, illetve latolgatták az esélyeket. Ezekből az derült ki, hogy az idei eredmények alapján van esély az eredményes szereplésre, kérdés, hogy az előzetes várakozásból mi jön majd be. Ezúttal is a férfi párbajtőrözőktől és a férfi kardozóktól várható kiemelkedő szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!