Sport

2013.06.25. 11:41

Új arcok Pápán

Doma Ernő személyében új pályaedző segíti Tóth Bálint vezetőedző munkáját a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatánál.

Napló sport

A csapat hétfő délutáni edzésén már a frissen kinevezett pályaedző vezényletével végezték a feladatokat a pápai futballisták. 

Doma Ernő korábban hosszú évekig dolgozott osztrák alacsonyabb osztályú kluboknál játékosként, edzőként, mostantól pedig a magyar élvonalban is leteheti névjegyét. Tóth Bálint segítője mellett további hét új arc is felfedezhető a héten a Perutz Stadionban, ugyanis féltucatnyi próbajátékos szeretné bebizonyítani, érdemesek a Lombard Pápa mezére. 

Ők név szerint: Electo Wilson (BKV Előre), Tóth Axel (BKV Előre), Kovács Tamás (Kozármisleny), Borbély Bálint (Szeged), Banai Balázs (Újpest), Magos Mátyás (Újpest), illetve a bakonyaljaiaknál korábban már megforduló Lasha Totadze (FC Dila Gori).

A játékoskeret összetételét illetően is volt némi mozgás, a BKV Előrétől egy csatár (Eszlátyi István) után egy kapust (Horváth Gábor) is igazolt a Pápa. A távozók listáján szerepel a tavaszi szezonban kiegészítő játékosként számításba vett Balogh Balázs és Tino Lagator, valamint nagy valószínűséggel elhagyja a klubot Daniel Orozco is.

 



Árki Gábor érdeklődésünkre elmondta, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Orosz Márk megszerzésével kapcsolatban a Ferencvárossal és a fiatal labdarúgóval is, ugyanakkor egyes hírekkel ellentétben a siófoki Melczer Vilmos iránt nem érdeklődnek. A pályaszéli pletykát, miszerint a Pápa szemet vetett a ferencvárosi Batik Bencére, Árki Gábor nem kívánta kommentálni.

A klubmenedzsernek arról sincs tudomása, hogy Maróti Béláért bejelentkezett volna a Dunaszerdahely.

Erősen kérdéses Mouhamadou Seye sorsa, aki tavasszal Zalaegerszegen szerepelt kölcsönben, viszont a szenegáli támadó semmiképpen sem szeretne a Lombardnál maradni. Mivel piacképes játékosról van szó, a klubvezetés valószínűleg ingyen nem engedi el Seyét. 




Megvan a hivatalos meccs menetrend

Mostanra hivatalossá vált a bakonyaljaiak felkészülési mérkőzéseinek programja is: a sárga-feketék július 2-án, kedden játsszák le nyári első edzőmeccsüket, az ellenfél az osztrák élvonalban szereplő Mattersburg gárdája lesz a magyar határ mellett fekvő Deutschkreutz település kiváló minőségű futballpályáján.

Július 6-án az orosz első osztályban szereplő Amkar Perm ellen meccsel a Lombard Bécsben, majd július 10-én a lipóti edzőtáborban a szlovák második ligás Duslo Salával mérik össze tudásukat Szűcs Lajosék. Utolsó három edzőmeccsét egyaránt a Perutz Stadionban játssza majd a Lombard Pápa, amely 13-án a Zalaegerszeget, 17-én a Sopront, míg 20-án az Ajkát látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!