Sport

2013.07.05. 10:34

Labdarúgó értékelő - Eredményes almádi hajrá

Veszprém megye - Labdarúgó megyei értékelő sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. A bennmaradásért folytatott versengést a Balatonalmádi nyerte, de valószínűleg a másik két csapatnak sem kell búcsúznia.

Horváth Gábor

Balatonalmádi (14., 29 pont)

Hatalmasat hajrázott és végül elcsípte az utolsó bennmaradást érő helyet a fél évkor sereghajtó, mindössze ötpontos Balatonalmádi.

Korcsmár István edző: – Nem nagyon volt más lehetőségünk, menekülnünk kellett. Télen megerősítettük a csapatot, a játékosok pedig elhitték, hogy van keresnivalójuk. Veszítenivalónk nem volt. Igyekszünk a mostani csapatot egyben tartani, esetleg egy–két posztra új embert igazolni. Köszönjük az önkormányzat és a többi támogatónk segítségét. Sokan álltak mellénk.

Csetény (15., 27)

A csetényiek gyenge szezont futottak, a hajrában már esélyük sem volt a feltámadó Almádival szemben.

Nagy László edző: – A téli igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Kicsit magasra tettük a lécet, amit esélyünk sem volt átugrani. Most azon dolgozunk, hogy többet ez ne forduljon elő. Az mindenképpen pozitív, hogy a sikertelenségben is csapat tudtunk maradni. Köszönjük az önkormányzat és szurkolóink támogatását.

A kékmezes herendiek fejben elfáradtak, ráadásul a bajnokság végére létszámban is elfogytak (Fotó: Orosz Péter)

Herend (16., 18)

Viszonylag korán eldőlt, hogy a herendiek nem tudják elkerülni az utolsó helyet. A még a 12. pozícióban telelő gárda a tavaszi idényben mindössze négy pontot gyűjtött.

Sipos Tamás edző: – Hát, nem úgy sikerült a szezon, ahogyan terveztük. A hitünk veszett el, fejben voltak problémáink. Emellett a vetélytársak mind erősíteni tudtak, míg nekünk erre nem volt lehetőségünk. A bajnokság végére létszámban is elfogytunk, az aranyérmet szerzett ifiből pedig érthetően senki sem akart feljebb játszani. Igyekszünk új csapatot építeni, ez az idény megmutatta, hogy mindenképpen változtatni, fiatalítani kell.

A megyei első osztályú bajnokság egyébként a következő (2013/2014–es) idényben erősödni látszik, a színvonal esetleges emelkedése pedig azt jelenti, hogy a mostani kiesőknek még inkább össze kell szedniük magukat, ha nem akarják jövőre ugyanezt az utat bejárni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!