Sport

2013.08.06. 14:19

Bunyó a várnál

Több ökölvívó gálát is láttam már, de a nagyvázsonyi vár falai mellé épített szorító, valóban egyedülálló környezetet biztosított a hétvégi eseménynek.

Novothny Ottó

Nem véletlen, hogy a tavalyi sikeren fellelkesülve a szervezők második alkalommal is meghívták a környékbeli klubok bunyósait, hogy mérjék össze tudásukat a küzdőtéren. Így aztán Kósa Imre kiváló profi ökölvívó és edző, valamint nehézsúlyú kesztyű partner, ezúttal a főszervezői feladatokat vállalta magára.

A nézők a hangulatos helyszínen élvezettel nézték az öklös csatákat



A program edzésszerű verekedésekkel kezdődött, majd hat bemutató mérkőzést nézhettek végig a lelkes szurkolók. Ezt követte a főműsor, vagyis a négy jegyzőkönyvezett összecsapás, melyek mindegyikén a pontozó bírák döntöttek. Ezúttal tehát kiütés nem volt (tavaly viszont igen).



– Jövőre valami sokkal nagyobb „ütésre” készülünk – vallotta be Kósa Imre, aki tavaly az év kiütését „követte el” egyik mérkőzésén. – Két napos profi gálát próbálunk megszervezni, ahol tizenhatan kezdenék pénteken este a bunyót és másnap rendeznénk a döntőt. A helyszín persze változatlan lenne, csak az előadások válnának sokkal keményebbé, ütősebbé.

A nagyvázsonyi vár tövébe épített szorítóban, vagyis csodaszép környezetben feszültek egymásnak az ellenfelek. A szervezők második alkalommal látták vendégül a bunyósokat (Fotó: Stiger Ádám)



A győztes pedig az erkölcsi elismerés mellett, várhatóan jelentős pénzdíjjal is gyarapodhatna. Mindezek egyelőre még csak tervek, de dolgozunk azon, hogy jövő nyáron megvalósuljanak. Az idei nagyvázsonyi boxgálán egyébként veszprémi, balatonfüredi, ajkai ökölvívók képviselték a Veszprém megyei színeket.


Pontozásos bunyós győzelmek

A nagyvázsonyi ökölvívó esten négy főmérkőzést rendeztek. A 64 kg-os súlycsoportban tatabányai Vörös Márton győzött, míg a következő meccset a hévízi Pete Bálint (69 kg) nyerte meg. A harmadik összecsapáson a szintén tatabányai Kovács Dánielt látták a pontozók jobbnak riválisánál, míg a nap utolsó bunyóján az ajkai Csehi Ferenc diadalmaskodott. Ő oroszlányi ellenfelét múlta felül egyhangú pontozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!