Sport

2013.08.26. 11:35

Ezúttal a szerencse is elpártolt a Pápától

365 perce nem kapott gólt az első osztályú focibajnokságban a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata, amikor a Diósgyőr elleni bajnoki 88. percében egy szerencsétlen öngól megszakította a nagy sorozatot.

Napló sport

Ráadásul a találkozón a pápaiaknak ezúttal nem sikerült betalálniuk az ellenfél hálójába, így a veretlenségüket is elveszítették a 2013/2014-es szezonban.

Egyébként a Lombard- fiúk jó iramú, változatos meccset játszottak a miskolciakkal, amelyen a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Tóth Bálint, a bakonyaljaiak vezetőedzője a mérkőzés után úgy nyilatkozott, ez nem a Lombard Pápa napja volt, a szakvezető leginkább abban látta a vereség okát, hogy a labdarúgói rossz mentalitással léptek pályára. Ettől függetlenül, ha a rendes játékidő előtti percekben nem következik be a pápai kapu előtt egy ritka balszerencsés mozdulat, továbbra is veretlen maradt volna a hazai csapat. A végzetes öngólt az a Nagy Tamás vétette, aki a nyáron éppen a DVTK-tól érkezett Pápára.

- A jobb oldalról érkezett a kapunk elé egy beadás, és úgy éreztem, mögöttem helyezkedik el egy csatár, ezért mindenképpen tisztázni akartam. Sajnos nagyon rosszul értem bele a labdába - emlékezett vissza kissé megtört hangon az ominózus 88. perc eseményeire a mérkőzésbe a megsérülő Supic cseréjeként bekapcsolódó védő. - Jobb lábbal akartam kivágni a labdát, ami furcsán pattant előttem, így nem találtam el azt, viszont a játékszer a bal combomról a hálóba került. A meccs előtt nyugodt voltam, nem dolgozott bennem feszültség, amúgy sem vagyok idegeskedős típus. Kicsit másfajta érzés volt pályára lépni, hiszen mégiscsak egykori klubom ellen játszottam. Természetesen sokkal jobb lett volna, ha a saját csapatom javára döntöm el az összecsapást, azonban azzal a borzasztó mozdulattal minden rosszul sült el - sóhajtott nagyot a jó felépítésű, 25 esztendős futballista.

A pápaiak ezúttal nem tudták megvédeni kapujukat a góltól, balszerencsés vereséget szenvedtek (Fotó: Penovác Károly)

Mint mondta, profi pályafutása alatt tétmeccsen most vétett először öngólt, és nagyon reméli, hogy ilyesmi többször már nem fordul vele elő.

- Sajnos az ilyen hibák benne vannak a futballban, a védők többsége előbb utóbb átéli ezt a borzasztó élményt, mint ahogyan néha a kapusok is a labda mellé nyúlnak és olykor a csatárok is kihagyják az ajtó ablak ziccereket. Persze ettől még nagyon bánt a szombati hibám, de profi labdarúgónak vallom magam és megpróbálok minél előbb túllendülni a dolgon. Kettőzött erővel dolgozok tovább, be szeretném bizonyítani, hogy érdemes volt engem leszerződtetnie a Lombard Pápának - nyilatkozta a Naplónak Nagy Tamás. Kérdésünkre hozzáfűzte, másfél hónapja van Pápán és a csapatba történő beilleszkedése zökkenőmentesen zajlott.

- Jó kis együttes alakult ki a Lombardnál. A társak barátságosak, befogadóak és segítőkészek. Azért dolgozok, hogy minél többet hozzá tudjak tenni a jó szerepléséhez.

 

Döntetlenszagú összecsapás volt

A DVTK hivatalos honlapjának statisztikái szerint a Pápa -Diósgyőr bajnokin a hazaiak 43, míg a vendégek 57 százalékban birtokolták a labdát. Ellenben Tóth Bálint tanítványai 15-ször, Tomiszlav Szivics fiai pedig csak 7-szer próbálkoztak lövéssel. A pontos passzok és a megnyert párharcok aranyában viszont fej fej mellett teljesített a két gárda, miképpen mindkét oldalon 13 szabálytalanságot fújt le a játékvezető. Tehát a számok is azt mutatják, erősen döntetlenszagú volt a szombati mérkőzés, amelyet leginkább Fortuna döntött el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!