Sport

2013.09.12. 11:55

Az FTC lesz a Pápa vendége

A kéthetes bajnoki szünet a Ferencváros ellen folytatja szereplését az NB I-ben a Lombard Pápa labdarúgócsapata. A hagyományosan nagy érdeklődéssel övezett találkozó szombaton 20 órakor kezdődik a Perutz Stadionban.

Napló sport

Hat forduló után mindkét gárda a tabella első felében tanyázik: a bakonyaljaiak 10 egységet gyűjtve a negyedikek, míg a budapesti zöld-fehérek 12 pontjukkal jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak. Tehát egy hazai győzelem esetén helyet cserélne egymással a két klub, és bizony a Lombardot fűtheti is a reváns vágya, ugyanis a Fradi eddig az összes bajnoki mérkőzését megnyerte a Perutz Stadionban. Azonban ahogy mondani szokták, minden sorozat megszakad egyszer, és ha Tóth Bálint tanítványai az első négy fordulóban mutatott szervezett, fegyelmezett és eredményes játékukkal rukkolnak elő, meglephetik a nyíltan a bajnoki cím megszerzésére törő FTC-t.

- A Ferencváros mindig is a Ferencváros marad. Megkülönböztetett figyelem és érdeklődés övezi a Fradi elleni meccseket, hiszen a fél ország fradista, és ez semmit sem változott az utóbbi években. Ezek azok a mérkőzések, amikre nem kell különösképpen motiválni egy játékost, vagy ha kell, akkor az már régen rossz - nyilatkozta lapunknak Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője. Hozzáfűzte, természetesen nincs miért megijedniük szombati ellenfelüktől, és ezúttal is a győzelem reményében lépnek pályára.

Orosz Márk épp a ferencvárosiak kölcsönjátékosaként szerepel Pápán, a játékos bizonyítana (Fotó: Penovác Károly) 

Orosz Márk a nyáron éppen a Ferencvárostól került Pápára kölcsönjátékosként, így a remek rúgótechnikájú futballista különösen jól ismerheti csapata aktuális riválisát. - Ugyan nem mondok el vele sok újdonságot, de tény, hogy a Ferencváros jó erőkből áll, a keretet képzett, minőségi futballisták alkotják. A zöld-fehérek mindig arra törekednek, hogy az egész mérkőzésen uralják, kontrollálják a játékot, általában végig dominálnak. Nem könnyű az ilyen harcmodorú csapat ellen játszani.

A Fradi egyik nagy erőssége, hogy fizikálisan különösen erős csapatot alkotnak, erre Ricardo Moniz vezetőedző nagy hangsúlyt fektet. Viszont a holland szakvezető rendszeresen cserélgeti a védelem tagjait, így a hátsó alakzatban talán még nincs meg a kellő összhang, amit mi okos játékkal reményeink szerint ki tudunk majd használni - mutatott rá Orosz Márk, aki a 2013/2014-es szezonban több veszélyes átlövést is megeresztett az ellenfél kapujára.

- Ha lehetőséget kapok és kedvező helyzetbe kerülök, természetesen a Fradi ellen is bátran elvállalom a lövést. Persze akkor is nagyon örülnék, ha csak egy méterről kellene bepasszolnom a labdát a hálóba - fűzte hozzá egy mosoly kíséretében a középpályás. Kérdésünkre megjegyezte, csapata számára nagyon jókor a jött a Szombathelyi Haladás magabiztos legyőzése a Ligakupában, aminek köszönhetően a Lombard labdarúgói jó hangulatban készülnek a Ferencváros elleni bajnokira.

 


Fontos jegyvásárlási tudnivalók

 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!