Sport

2013.09.16. 11:23

Jól küzdött, de kikapott a sümegi csapat

Mindkét NB I-es megyei röplabda alakulat vereséget szenvedett a vasárnapi játéknapon: a VESC női csapata a TFSE-nél, a Sümeg RE férfi gárdája pedig Szolnokon kapott ki.

Napló sport

Szolnok–Sümeg
3:1 (-24, 21, 21, 15)
Szolnok, 70 néző. Sümeg: Dolgos, Soós, Madár, Kiss, Illés, Kaposi. Csere: Nagy, Mezőfi, Bogdán (liberó). Játékos-edző: Kaposi Tamás. A három alapemberét is nélkülöző Sümeg nagy lelkesedéssel kezdett neki a szolnoki mérkőzésnek. A csapatok fej-fej mellett haladtak, aztán néhány nyitás-fogadási hiba miatt elhúztak a házigazdák (16:12), de szoros végjátékban, de a Sümegé lett a játszma. A folytatásban is kiegyenlített csatát láthatott a publikum, a hazaiak fordítottak és a főleg fejben elfáradó Sümeg a negyedik játszmában már nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát.

Kaposi Tamás: – Jól játszottunk, nincs miért szégyenkeznünk. Ha a hiányzók visszatérnek azzal hatalmasat léphetünk majd előre.

TFSE–VESC
3:0 (21, 12, 11)
Budapest, 50 néző. Veszprémi Egyetem SC: Jezerniczky, Poós, Májusi, Pintér, Dordzsceren, Molnár. Csere: Csótár (liberó), Kintli, Hunyadvári. Edző: Holdinger Szilárd. Jól kezdték a meccset a veszprémiek, biztosan tartották magukat a jóval esélyesebb TFSE otthonában. A szett közepén aztán megtorpantak a vendégek és a házigazda remek nyitásokkal öt ponttal elhúzott. Ekkor még Pintér szerváinak köszönhetően visszajött a játszmába a VESC, de a végjátékban megint akadozott a gépezet. A folytatásban nem sok esélyt hagyott ellenfelének a házigazda. A VESC leggyengébb pontja továbbra is a nyitás-fogadás, ami miatt eléggé kiszolgáltatottá vált.

Holdinger Szilárd: – Sokat kell még javulnunk, főleg a fogadások terén. Emiatt aztán a támadásaink is gyengék. Remélem, ha a hiányzóink csatasorba állnak, valamivel hatékonyabbak leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!