Sport

2013.11.12. 08:50

Bányász-győzelem

Nagyszerű mérkőzést játszott egymással a Bányász és a Füred II a férfi kézilabda NB I/B-ben, ahol a hazaiaknak sikerült otthon tartania a két pontot. Az Ajka Csurgón kapott ki, míg a Veszprém II biztos győzelmével vezeti a tabellát.

Napló sport

VBSK–BKSE II 24:23
(13:11)

Várpalota, 500 néző. Várpalotai Bányász SK: SZÁSZ – Soha 4, Tolnai 1, Bárdos 5, MAZÁK 4, PUTICS10, Vesztergom. Csere: Lakatos, Ubornyák (kapus), Béres, Szabó P., Bella, Lakó, Horváth B., Falkner. Edző: Kaló Sándor. Balatonfüredi KSE II: Kakas – Déber 3, Pordán 1, Mátó 1, Törteli, FALUVÉGI 11 (4), Bóka 3. Csere: Árki (kapus), Németh B. 1, Kemény 2, Győri 1, Éliás. Edző: György László.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

A palotaiak (sötét mez) megnyerték a fürediek elleni rangadót (Fotó: Penovác Károly)


Villámrajtot vett a Füred, ám ekkor vezetett a mérkőzésen utoljára (0:2, 2:3). A Várpalota végig vezetett, rosszabb esetben pedig döntetlen volt az állás. A félidő utolsó pillanatában, emberhátrányban szerzett gólt a Bányász és először nőtt kettőre a különbség. Fordulás után sem változott a játék képe, a Palota akarata érvényesült, a BKSE pedig kétségbeesve üldözte a házigazdákat. Állandósult a három-négy gólos különbség, majd változtatott a védekezésén a Füred, ami megzavarta a hazaiakat, így a balatoniak megkezdték a felzárkózást, sőt a 60. percre egyenlítettek is (23:23). A poén azonban csak ezután jött, Putics hatalmas gólt lőtt és ezzel eldőlt a két pont sorsa.

Csurgó II–KK Ajka 36:23
(14:11)

Csurgó, 100 néző. V.: Arnold, Temesi. Le Belier KK Ajka: Körli – Molnár, Schmidt 2, Tarlósi 2, ERŐSS 2, FÖLDESI 5, Paár 3. Csere: Völgyesi (kapus), Huszti, Rozmán, Fábián 1, Pavelka 2, Majdanics 2, Márkus 4, Sipos, Takács. Edző: Huszti Géza.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1.

Az első félidő derekáig tudta tartani a lépést az Ajka a fiatal csurgóiakkal, ezután azonban négy hazai gólra nem érkezett válasz, így a házigazdák mehettek háromgólos előnnyel pihenőre. A Csurgó a szünet után nagy tempót diktált, amit szemmel láthatóan nem bírt az Ajka (22:15), és ezzel nem is maradt több nyitott kérdés.

MKB II–Szentendre 30:21
(12:12)

Veszprém, 100 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. MKB MVM II: KISÉK M. – KISÉK B. 2, Ligetvári 2, Gulás 3, Priczel 1, Pásztor, GYENE 6. Csere: Borbély (kapus), Szeitl 1, Albert-Tóth 3, Bujdosó, ZAKICS 5, KANCZEL 2, Horváth D. 1, Horvácki 1, Vizes 3. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Kiváló kapusteljesítménnyel és remek védekezéssel tizenkét gólon tartotta ellenfelét az első félidőben a Veszprém. Ekkor még a támadójáték akadozott, viszont a második játékrészben minden a helyére került. Nagy iramot diktált a bakonyi gárda, és az egyre jobban elfáradó Szentendre ellen magabiztosan tartotta otthon a két pontot, ezzel pedig továbbra is az NB I/B-s tabella első helyén áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!