Sport

2013.11.07. 12:05

Fontos hétvégi kosárlabda mérkőzések

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban ismét bajnoki hétvége következik. A Motax Concordia Pápa a nyeretlen Pécs otthonában lép pályára, míg a Veszprémi Egyetem SC a TF Budapest vendége lesz.

Napló sport

A pápaiak két győzelemmel és két vereséggel állnak a tabella ötödik helyén (a PEAC a tizenegyedik és az idén még nem nyert bajnoki találkozón.)

- Fiatal, hajtós társaság lesz az ellenfelünk, de természetesen győzni megyünk Pécsre - kezdte Vajda Balázs a Motax Concordia játékos-edzője. - Persze a hosszú utazás után nem lesz könnyű ezt kiharcolni, ráadásul ellenfelünk alaposan megnehezítheti dolgunkat, ha elsül a pécsiek keze. Ebben az esetben távolról pontosan dobnak és a vártnál is keményebben ellenállhatnak. Ettől függetlenül bízom a két pont megszerzésében.

A pápai kosárlabda csapat (fehér) nyerni utazik el Pécsre (Fotó: Penovác Károly)

 

A VESC 10. a sorban, egy győzelemmel, míg a TF Budapest két sikerrel a hatodik.

- Sajnos, legutóbb a Soproni MAFC otthonában hosszabbításban kikaptunk; jól kezdtünk, a félidőben vezettünk is, ám az eredmény elkényelmesített bennünket: ettől ritmustalanná váltunk - vallotta be Petőfi Áron vezetőedző. A téefesek kellemetlen, agresszív stílusban kosárlabdáznak, soraikban a fiatalok és a rutinosabbak jól kiegészítik egymást. Ellenük - s várhatóan idén - nem számíthatok a térdsérülést szenvedett Vertetics Ádámra. A Vetési gimnázium tornatermének bezárása miatt keveset dolgozhatunk, talán januárban újra élvezhetjük a hazai pálya előnyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!